5 Ocak 2017 Perşembe

PORTAKALLI TART

Geçen sene yabancı bir blog takipçimin yaptığı ve benimde denediğim portakallı muffini bu sefer muffin kalıpları yerine borcamda yaptım.Daha pratik oldu.
Bir ay içerisinde iki kere yaptım.Üyesi olduğum Direklerarası Seyircilerinin toplantısına ve okulda ki öğretmen arkadaşlarıma götürdüm.Çok beğeni aldı.Pratik ve lezzetli



                                                             Hamur kıvamı
                                           Hamur malzemelerinin üzerinde portakal dilimleri
                                           portakalın üzerinde streusel yayınız

                                           Tiyatro toplantısındaki kahvaltıdaki görünümü

MALZEMELER
Streusel Malzemesi

  • 6 yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • 1.5 su bardağı un
  •  1/2 su bardağı toz şeker
  • 1.5 çay kaşığı toz tarçın
  • bir cimdik tuz
Hamur Malzemesi
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet portakal kabuğu ve içi küp doğranmış
  • 4 yemek kaşığı erimiş tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • bir cimdik tuz
YAPILIŞI
  1. Streusel malzemelerini bir cam kapta karıştırıp dinlendiriniz.( mercimek taneleri iriliğinde olacak şekilde elle veya kaşıkla karıştırınız )
  2. Cam bir kaba küp doğranmış portakal dilimleri hariç malzemeleri çırpıcı ile  karıştırınız.Homojen olacak şekilde,kıvamı kek karışımından biraz koyu olacaktır.Gerekirse un ekleyiniz.Karışımı yağlanıp unlanmış büyük boy dikdörtgen borcama yayınız.
  3. Üzerine portakal küplerini yerleştiriniz.
  4. Üzerinede streusel malzemelerini yayınız.
  5. Önceden 180 derece ısıtılan fırında 5 dakika pişirdikten sonra fırının ısısını 160 dereceye düşürüp 15-20 dakika pişiriniz.
  6. Ilındıktan sonra kesip servis yapınız.
  7. Altı yumuşak üzeri kıyır kıyır olan tartı sevdiklerinizin' hımmm hımm şahane'' dilekleri ile mutlu olunuz.
  8. Sevgiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder