8 Şubat 2017 Çarşamba

KUZU İNCİKLİ NOHUT

Genellikle nohut yemeğini etsiz pisiriyordum.Bu sefer etli pişirmek istedim.Rahmetli babam baklagilleri etli severdi.Haklıymış.Çocukluğumun tadı geldi damagıma ..





MALZEMELER

  • 2 su bardağı dolusu nohut
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet kuzu incik
  • Karabiber,tuz,kimyon
YAPILIŞI
  1. Nohutu akşamdan ıslatınız.10 dakika haşlayıp süzünüz
  2. Düdüklü tencereye yağı alıp incigi arkalı önlü  kızartınız
  3. Soğanı yemeklik doğrayıp etle beraber kavurunuz.İçerisine salça ve nohutu ekleyip karıştırın
  4. Baharatlarını ekleyip üzerini geçene kadar su ekleyiniz.
  5. Tencerenin kapağını kapatınız.Harlı ateşde buhar çıkınca ocağı kısınız.30 dakika pişiriniz.
  6. Yanında turşu ve pirinç pilavı ile servis yapınız.
  7. Afiyet olsun
NOT
Nohutun ıslatma suyuna bir tatlı kaşığı tuz ekleyiniz.
PÜF
Nohut gibi baklagiller mevsimlik alınıp tüketilmelidir.Bekleyen baklagillerin pişmediğini söyleyebilirim.