30 Nisan 2017 Pazar

ISPANAKLI LAZANYA

Kasım ayından beri yazmaya zaman bulamadığım bu lezzetli tarifi mutlaka denemelisiniz.Sebzeli lazanya ıspanak severlerin damak tadına uygun.Ana yemek olarak  yanında mevsim salatası ile servis yapınız.








MALZEMELER

  • 1/2kg ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber,tuz
BEŞAMEL SOS
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Karabiber,tuz
  • Üzeri için  bir kase taze kaşar ve parmesan peyniri rendesi
  • 12 yaprak lazanya
YAPILIŞI
  1. Ispanakların kumu gidene kadar bir kaç kere yıkayınız.Süzüp ince ince doğrayınız.
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağın da kavurduktan sonra ıspanakları ekleyiniz.Tuz ve karabiber ekleyip 5 dakika pişiriniz.
  3. Sos tenceresinde yağ da, unu kavurunuz.Unun kokusu gidince karıştırarak soğuk sütü yavaş yavaş ekleyiniz.( unun topaklanmaması için sürekli karıştırınız.)
  4. İçerisine tuz ve karabiber ekleyiniz.( biraz içerisine muskat rendeleyebilirsiniz)
  5. Dikdörtgen borcamın altına bir kaşık beşamel sostan yayınız üzerine lazanya yapraklarını sıralayınız.Üzerine ıspanaklı karışım ve beşamel,tekrar lazanya ,ıspanak ve sos olmak üzere 3 kat lazanya yerleştiriniz.Son kat lazanya yerleştirildikten sonra kalan beşameli yayınız.Bir su bardağı suyu kenarından döküp  üzerine kaşar  rendesi ve parmesanı yayınız.180 derece alt üst fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.
  6. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder