5 Mayıs 2017 Cuma

BROWNİLİ CHEESECAKE

Bir sene önce yaptığım ,bu tarifi yurt dışında takip ettiğim bir blogdan almıştım.Fotoğraflar makina içerisinde kalınca bende atladım..









MALZEMELER
Browni Malzemesi

  • 6 yemek kaşığı oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı ( ben 1 çay bardağı sıvı yağ kullandım)
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı esmer toz şeker
  • 2 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı kakao
  • bir cimdik tuz
Cheesecake Malzemesi
  • 1 paket labne peynir
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 adet oda sıcaklığında yumurta
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
  1. İki dakika mikserle tereyağı ve toz şekeri çırpınız.
  2. İçerisine yumurtaları ekleyip çırpmaya devam ediniz.
  3. Un , kakao tuz ve vanilyayı yavaş yavaş kaşıkla tek yönde karıştırarak karışıma yediriniz.
  4. Yağlanmış dikdörtgen borcama boşaltınız.
  5. Önceden 170 derece ısıtılan fırında 20 dakika pişiriniz.
  6. Kek pişirildikten ve soğumaya bırakıldığında cheesecake malzemelerini hazırlayınız.
  7. Krem peynir şeker ve vanilyayı mikserle çırpınız.
  8. İçerisine yumurtaları ekleyip çırpmaya devam ediniz.
  9. Son olarak nişastayı da ekleyip homojen karışım olana kadar karıştırınız.
  10. Soğuyan kekin üzerine karışımı yayınız.
  11. Önceden 150 derece ısıtılan fırında 40- 45 dakika pişiriniz.
  12. Üzeri hafif pembeleşince alalım.
  13. Üzerine arzu ederseniz çikolata sosla servis yapabilirsiniz.
  14. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder