5 Mayıs 2017 Cuma

SÜTLÜ İRMİK PUDİNGİ

Severek yediğim çok hafif tatlının yapımı olduk ca kolay.İçerisine kuru yemiş katılarak da yapıldığı gibi sade yaparsanız meyveyle sunumu da güzel oluyor.






MALZEMELER

  • 4 su bardağı dolusu süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 9 yemek kaşığı(silme) irmik
  • 1 paket vanilya
YAPILIŞI
  1. Süt toz şeker ve irmik ile vanilyayı tencerede karıştırarak kaynatınız.
  2. Karışım bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatınız.
  3. Islatılan borcamın üzerine yayınız.
  4. Ilındıktan sonra buzdolabında 5 saat beklettikten sonra servis yapınız.
  5. Ben çilekle servis yaptım.Çikolata sos veya çilek püresi ile de servis yapabilirsiniz.
  6. Bol neşeli sohbetlerinizde tatlı ve soğuk lezzet.
  7. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder