Severek yediğim çok hafif tatlının yapımı olduk ca kolay.İçerisine kuru yemiş katılarak da yapıldığı gibi sade yaparsanız meyveyle sunumu da güzel oluyor.
MALZEMELER
- 4 su bardağı dolusu süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 9 yemek kaşığı(silme) irmik
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI
- Süt toz şeker ve irmik ile vanilyayı tencerede karıştırarak kaynatınız.
- Karışım bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını kapatınız.
- Islatılan borcamın üzerine yayınız.
- Ilındıktan sonra buzdolabında 5 saat beklettikten sonra servis yapınız.
- Ben çilekle servis yaptım.Çikolata sos veya çilek püresi ile de servis yapabilirsiniz.
- Bol neşeli sohbetlerinizde tatlı ve soğuk lezzet.
- Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder