Yapımı oldukca pratik ve lezzetli, olan bu tarifi denemenizi öneririm.
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta ( sarısı üzeri için ayırılacak)
- 5 dal dereotu ince kıyılmış
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 veya 2,5 su bardağı elenmiş un
- 25 -30 adet siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
YAPILIŞI
- Büyükce bir kabın içerisine yoğurt;zeytinyağı ve yumurta akını alınız.Ve iyice çatalla karıştırınız.
- Karışımın içerisine tuz ,kabartma tozu,dereotu ekleyiniz.
- Hamuru yavaş yavaş ele yapışmayan hamur olacak şekilde ekleyiniz.
- Hamurun üzerine streç film örtüp, buzdolabında 20 dakika dinlendiriniz.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt yayınız.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapınız.Aralıklı fırın tepsisine yerleştiriniz.
- Ortalarına işaret parmağı ile bastırıp, yuvalarına zeytinleri yerleştiriniz.
- Yumurta sarısını ,bir çay kaşığı zeytinyağı ile çırpıp,poğaçaların kenarlarına sürünüz.
- Önceden 180 derece ısıtılan fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriniz.
- Sıcak veya ılık servis yapınız.
- Yanında çay veya ayranla sevdiklerinizle bol sohbetler
PÜF:
Un ölçüsü markaya göre değişebilir.Ele yapışmayan yumuşak hamur kıvamını siz ayarlayınız.Sevgilerimle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder