22 Temmuz 2017 Cumartesi

DEREOTLU ZEYTİNLİ POĞAÇA

Geçen yaz yaptığım poğaçayı zamansızlıktan yayınlayamadım.Bu kış öğretmenlik mesleğime geri dönünce açıkcası bloğum ertelendi.
Yapımı oldukca pratik ve lezzetli, olan bu tarifi denemenizi öneririm.







MALZEMELER

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta ( sarısı üzeri için ayırılacak)
  • 5 dal dereotu ince kıyılmış
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 veya 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 25 -30 adet siyah zeytin (çekirdekleri çıkarılmış)
YAPILIŞI
  1. Büyükce bir kabın içerisine yoğurt;zeytinyağı ve yumurta akını alınız.Ve iyice çatalla karıştırınız.
  2. Karışımın içerisine tuz ,kabartma tozu,dereotu ekleyiniz.
  3. Hamuru yavaş yavaş ele yapışmayan hamur olacak şekilde ekleyiniz.
  4. Hamurun üzerine streç film örtüp, buzdolabında 20 dakika dinlendiriniz.
  5. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayınız.
  6. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapınız.Aralıklı fırın tepsisine yerleştiriniz.
  7. Ortalarına işaret parmağı ile bastırıp, yuvalarına zeytinleri yerleştiriniz.
  8. Yumurta sarısını ,bir çay kaşığı zeytinyağı ile çırpıp,poğaçaların kenarlarına sürünüz.
  9. Önceden 180 derece ısıtılan fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişiriniz.
  10. Sıcak veya ılık servis yapınız.
  11. Yanında çay veya ayranla sevdiklerinizle bol sohbetler
PÜF:
Un ölçüsü markaya göre değişebilir.Ele yapışmayan yumuşak hamur kıvamını siz ayarlayınız.Sevgilerimle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder