Patlıcanları önce fırında ızgara yaptım.Etler de önceden haşlanmış olursa ,kısa sürede yemek hazır.
Lezzetli ve görsel bir yemek oldu
Patlıcanları bıçak sırtı kalınlığında boylamasına kesiniz.Fırın kağıdı serili tepsiye sıralayınız.Üzerini fırça ile yağlayınız.Tuz serptikten sonra fırının ızgara ayarında kızartınız.
Gulaşlık etleri yumuşayana kadar pişirdikten sonra Patlıcanları artı şeklinde seriniz.Ortasına eti koyup bohça şeklinde kapatınız.Üzerine yuvarlak kesilmiş domates ve biberi ile kürdanla sabitleyiniz.
Fırın tepsisine sıraladıktan sonra içerisine rendelenmiş domates püresi bir çay bardağı su ve zeytinyağı döküp önceden 220 derece ısıtılan fırında 20 dakika pişiriniz.
MALZEMELER
- 5 adet kemer patlıcan
- 500 g gulaş lık et
- 3 adet domates
- 3 adet köy biberi
- Kürdan
- Zeytinyağı
- Karabiber
- Tuz
NOT:
Domates ve patlıcan miktarını siz miktara göre ayarlayabilirsiniz.Miktar kişi başı 2 adet yeterli oluyor.Yanında şehriyeli pilav ile servis yapınız.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder