30 Ağustos 2017 Çarşamba

İSLİM KEBABI

Yeğenimin Bodrum'a geldiği ilk akşam yemeği için hazırladım.Bizde gelenek oldu yazlık komşumun da oğlu İngiltere!den geldiğinde onlarda ilk akşam yemeği olarak yediler.Oldukça pratik neden mi? Fırın yemekleri bana kolay geliyor.
Patlıcanları önce fırında ızgara yaptım.Etler de önceden haşlanmış olursa ,kısa sürede yemek hazır.
                                                     Lezzetli ve görsel bir yemek oldu
Patlıcanları bıçak sırtı kalınlığında boylamasına kesiniz.Fırın kağıdı serili tepsiye sıralayınız.Üzerini fırça ile yağlayınız.Tuz serptikten sonra fırının ızgara ayarında kızartınız.
Gulaşlık etleri yumuşayana kadar pişirdikten sonra Patlıcanları artı şeklinde seriniz.Ortasına  eti koyup bohça şeklinde kapatınız.Üzerine yuvarlak kesilmiş domates ve biberi ile kürdanla sabitleyiniz.
Fırın tepsisine sıraladıktan sonra içerisine rendelenmiş domates püresi bir çay bardağı su ve zeytinyağı döküp önceden 220 derece ısıtılan fırında 20 dakika pişiriniz.
MALZEMELER

  • 5 adet kemer patlıcan
  • 500 g gulaş lık et
  • 3 adet domates
  • 3 adet köy biberi
  • Kürdan
  • Zeytinyağı
  • Karabiber 
  • Tuz
NOT:
Domates ve patlıcan miktarını siz miktara göre ayarlayabilirsiniz.Miktar kişi başı 2 adet yeterli oluyor.Yanında şehriyeli pilav ile servis yapınız.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder