Sıra domateslere gelince fırında kızartma şeklinde hazırlamak istedim.İlk defa denedim.Seneler önce İtalyan şef Rachel Ray den izlemiştim.Pratik ve lezzetli 30 dakikada kavanozda,
haydi açıklayalım
Domates ve Biberleri yıkayıp süzünüz
Fırın tepsisine fırın kağıdı seriniz.Domatesleri bıçakla 4 'e kesiniz.Biberleri halka şeklinde kesip tepsiye yerleştiriniz.Üzerine deniz tuzu ve zeytinyağı dökünüz
Fırının ızgara ayarını maksimum seviyede getirip tepsiyi üst rafa koyunuz.Biberler 20 dakika sonra kızarana alınız
Domatesler yumusayıp karamel olunca alınız
Sıcakken temiz ve kuru kavanozlara ,maşa ile sıkıştırarak domates ve biberleri yerleştiriniz.Bu arada sıkışınca suyu çıkacaktır.kavonozları ters çevirip Soğudugunda serin ve karanlık yere kaldırınız
Afiyet olsun
NOT:Bu sosu makarna ve menemen lik sos olarak kullanabilirsiniz.
MALZEMELER
- 2 kg tarla domates
- 250 gr sivri biber
- 1 yemek kaşığı deniz tuzu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet 500 g cam kavanoz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder