7 Kasım 2017 Salı

ETLİ PATATES YEMEĞİ

Blog yazarlığına başladığımdan beri ilk kez patates yemeği yapmışım.Oysa ki çok sevdiğim yemek tir.Patates de bol miktarda şeker var diye fazla tüketmiyoruz ama içerisindeki bol potasyumu unutmamak gerekir.


MALZEMELER

  • 4 adet orta boy patates
  • 300 g kuzu kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
YAPILIŞI
  1. Patateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayınız.
  2. Eti derin bir tencerede zeytinyağıyla beraber mühürleyiniz. (kızartınız.)
  3. İçerisine küp doğranmış soğanlarla beraber 5 dakika kavurunuz.
  4. Domates salçası ve patatesleri de ekleyip bir kaç kez çevirdikten sonra tuz ve biberi de ekleyiniz.
  5. Üzerini geçene kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapatınız.
  6. Harlı ateş de kaynayana kadar pişiriniz sonra kısık ateş de 15 dakika pişirilen yemeğin altını kapatınız.
  7. Yanında cacık ve ya turşu ile servis yapınız.
  8. Afiyet olsıun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder