MALZEMELER
- 4 adet orta boy patates
- 300 g kuzu kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber
YAPILIŞI
- Patateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayınız.
- Eti derin bir tencerede zeytinyağıyla beraber mühürleyiniz. (kızartınız.)
- İçerisine küp doğranmış soğanlarla beraber 5 dakika kavurunuz.
- Domates salçası ve patatesleri de ekleyip bir kaç kez çevirdikten sonra tuz ve biberi de ekleyiniz.
- Üzerini geçene kadar su ekleyip tencerenin kapağını kapatınız.
- Harlı ateş de kaynayana kadar pişiriniz sonra kısık ateş de 15 dakika pişirilen yemeğin altını kapatınız.
- Yanında cacık ve ya turşu ile servis yapınız.
- Afiyet olsıun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder