7 Kasım 2017 Salı

ISPANAK VE HELLİM PEYNİRLİ GÜL BÖREK

Marketten aldığım hellim peyniri ızgara yapmaya uygun olmayınca çareyi börek de kullandım.Sonuç eriyen hellim olduğu için ıspanak içerisinde güzel lezzet oluştu.




                                         Ispanakları iyice yıkadıktan sonra incecik doğrayınız.
                                                       Hellim peynirini rendeleyiniz
Yufkaları ortadan ikiye kesiniz.Kesilen yufkaların üzerine zeytinyağı sürünüz.Uzun kenarına ıspanakları yayınız.Üzerine hellim serpiştiriniz.Peynir tuzlu olduğu için içerisine ben tuz eklemedim.
                                            Sonra iki kenarını içeriye alıp rulo sarınız.Kendi etrafinda çeviriniz.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştiriniz.Üzerine fırça ile yağ sürüp çörek otu serpiniz.Önceden 190 derece ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.
                               SEVDİKLERİNİZLE BERABER AFİYET OLSUN
MALZEMELER

  • 3 adet yufka
  • 1 bağ ıspanak
  • 100 g hellim peyniri rendesi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Üzeri için çörek otu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder