22 Ocak 2018 Pazartesi

MADIMAK

Her bahar geldiğinde senede bir kerede olsa pişirdiğim bu lezzeti şifa niyetine sizlerde denemelisiniz.Doğa canlanır her baharda, ben mutlaka deve pancarı ve madımak pişiririm.Pazarlarda ayıklanmış satılan madımakla yaparsanız size kolaylık olur.
Kökleri ayıklanmış madımağı mutfak robotunda veya satırla kıyınız.
Soğanı yağda kavurunuz.Küp doğranmış dana sucukda ekledikten sonra salça ve madımak da eklenir.
Üzerine suyunu da ekleyip kısık ateş de 20 dakika pişiriniz.
Servis de üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyiniz.

MALZEMELER

  • 300 gr ayıklanmış madımak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 50 gr sucuk
  • karabiber ,tuz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder