MALZEMELER
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet orta boy şalgam
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı kaynar su
YAPILIŞI
- Tencereye yağı alıp ısıtınız.
- Kabukları soyulup küp doğranmış şalgamı yağda kavurunuz.
- Bulguru ,zerdeçal ve tuzu ekledikten sonra kaynar suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatınız.
- Kısık ateş de 20 dakika suyunu çekene kadar pişiriniz.
- Yanında kuru fasulye ,lahana turşusu,yoğurt ve yeşilliklerle servis yapınız.
- Sağlıklı pilavı sevdiklerinizle paylaşınız.
- Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder