22 Ocak 2018 Pazartesi

ŞALGAM LI BULGUR PİLAVI

Bu gün hastane alış veriş derken eve akşam üzeri geldim.Kuru fasulye yemeğinin yanına hemen bulgur pilavı yapmayı planlarken doğaçlama şalgam lı denedim.Güzel mi harika denemelisiniz bence,





MALZEMELER
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet orta boy şalgam
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1,5 su bardağı kaynar su
YAPILIŞI
  1. Tencereye yağı alıp ısıtınız.
  2. Kabukları soyulup küp doğranmış şalgamı yağda kavurunuz.
  3. Bulguru ,zerdeçal ve tuzu ekledikten sonra kaynar suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatınız.
  4. Kısık ateş de 20 dakika suyunu çekene kadar pişiriniz.
  5. Yanında kuru fasulye ,lahana turşusu,yoğurt ve yeşilliklerle servis yapınız.
  6. Sağlıklı pilavı sevdiklerinizle paylaşınız.
  7. Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder