MALZEMELER
- 4 adet kemer patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı dolusu zeytinyağı
- 300 gr kıyma
- Tuz , pul biber,kimyon ve kişniş tozu
- 2 adet lavaş
SOS MALZEMESİ
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 limon
- 2 diş sarımsak
- deniz tuzu
SÜSLEMEK İÇİN
- 1 adet narın taneleri
- kıyılmış taze nane
- pul biber
YAPILIŞI
- Lavaşları küçük üçgenler şeklinde kesip fırında kızartınız.
- Kızaran lavaşları servis tabağına alınız.
- Derin tencerede küp doğranmış soğanları zeytinyağın da kavurunuz.
- İçerisine küp doğranmış patlıcanları da ekleyip kavurunuz.
- Kıymayı da içerisine ekleyip kavurmayı bitiriniz.Baharatlarını ekleyiniz.
- Kızarmış lavaşların üzerine kıymalı karışımı dökünüz.
- Benvari şeklinde ısıtılan kabın içerisine yoğurt ile tahini ısıtarak karıştırınız.
- İçerisine limonun suyu ve kabuğunu ekleyip ezilmiş sarımsaklarla beraber karıştırınız.
- Hazırlanan sosu kıymalı patlıcanlı karışımın ortasına koyunuz.
- Nar taneleri,pul biber ve kıyılmış nane ile süsleyiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder