13 Ocak 2018 Cumartesi

PATLICAN VE KIYMALI PATE

Lübnan yemeği olan bu tarif bizim damak tadımıza çok uygun.İçerisinde lavaş ,kıyma ,patlıcan olan ana yemeği yoğurtlu tahin sosla servis yapılıp üzeri nar taneleri ile süsleniyor.Gelelim yapılışına

MALZEMELER

  • 4 adet kemer patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı dolusu zeytinyağı
  • 300 gr kıyma
  • Tuz , pul biber,kimyon ve kişniş tozu
  • 2 adet lavaş

SOS MALZEMESİ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 limon
  • 2 diş sarımsak
  • deniz tuzu
SÜSLEMEK İÇİN
  • 1 adet narın taneleri
  • kıyılmış taze nane
  • pul biber
YAPILIŞI
  1. Lavaşları küçük üçgenler şeklinde kesip fırında kızartınız.
  2. Kızaran lavaşları servis tabağına alınız.
  3. Derin tencerede küp doğranmış soğanları zeytinyağın da kavurunuz.
  4. İçerisine küp doğranmış patlıcanları da ekleyip kavurunuz.
  5. Kıymayı da içerisine  ekleyip kavurmayı bitiriniz.Baharatlarını ekleyiniz.
  6. Kızarmış lavaşların üzerine kıymalı karışımı dökünüz.
  7. Benvari şeklinde ısıtılan kabın içerisine yoğurt ile tahini ısıtarak karıştırınız.
  8. İçerisine limonun suyu ve kabuğunu ekleyip ezilmiş sarımsaklarla beraber karıştırınız.
  9. Hazırlanan sosu kıymalı patlıcanlı karışımın ortasına koyunuz.
  10. Nar taneleri,pul biber ve kıyılmış nane ile süsleyiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder