22 Aralık 2017 Cuma

ISPANAKLI VE HELLİM PEYNİRLİ GÜL BÖREK

Ispanaklı ve kıymalı börekler benim en sevdiklerim dir.Ispanak hazır dolapta temiz ve yıkanmış varsa hemen yapması çok kolay

Ispanakları incecik kıyınız
Hellim peynirini incecik kıyınız
Yufkaları ortadan ikiye kesiniz.Üzerine zeytinyağı sürünüz.Yufka nın geniş tarafını 3 parmak kıvırınız.Üzerine ispanaklari ve peyniri serpistiriniz.
Yufkayı aşağıya doğru yuvarlayıp.Kendi ekseni etrafında çeviriniz
Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine sıralayınız.
Üzerilerine zeytinyağı sürüp.Önceden 200 derece ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.sevdiklerinizle beraber afiyet olsun

MALZEMELER

  • 3 adet el açması yufka
  • 1 bağ ıspanak(300g)
  • 200 g hellim peyniri
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
NOT:
Hellim tuzlu olduğu için ben tuz kullanmadım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder