MALZEMELER
- 2 demet karalahana yaprakları( körpe olmasına dikkat edelim)
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1/2 su bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 adet nar taneleri
YAPILIŞI
- Soğanı yemeklik doğrayınız.
- Geniş bir tencerede soğanı zeytinyağı ile birlikte pembeleşene kadar kavurunuz.
- İçerisine sarımsakları rendeleyiniz
- İnce doğranmış karalahana yapraklarını tuzla iyice ovup suyunu sıkınız.Sonra tencereye ekleyip kavurunuz.
- Portakal kabuğu ve portakal suyunu ,sirkeyi,tuzunu ,karabiberini ekleyip kısık ateş de yapraklar yumuşayana kadar pişiriniz.
- Pişen yemeği soğuttuktan sonra üzerine nar tanelerini ekleyiniz.
- Et yemeğinin yanında patates püresi ve karalahana kavurmasını servis ediniz.
NOT:
Eğer nar tanesi kurusu eklerseniz yemekle beraber pişiriniz.Aşcı öyle yaptı.
PÜF:
Sevgili aşcının yorumuyla ,lahananın keskin tadını ,portakal suyu ve nar alıyormuş
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder