13 Ekim 2024 Pazar

NAR TANELİ KARALAHANA KAVURMASI








Bu gün televizyonda yabancı bir aşcının  ,Toskana karalahanası ile yapmış olduğu mezenin damak tadıma uygun olduğunu düşündüm.Ben beğendim .Sizlerinde beğeneceğini umuyorum.
MALZEMELER

  • 2 demet karalahana yaprakları( körpe olmasına dikkat edelim)
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 adet nar taneleri
YAPILIŞI
  1. Soğanı yemeklik doğrayınız.
  2. Geniş bir tencerede soğanı zeytinyağı ile birlikte pembeleşene kadar kavurunuz.
  3. İçerisine sarımsakları rendeleyiniz
  4. İnce doğranmış karalahana yapraklarını tuzla iyice ovup suyunu sıkınız.Sonra tencereye ekleyip kavurunuz.
  5. Portakal kabuğu ve portakal suyunu ,sirkeyi,tuzunu ,karabiberini ekleyip kısık ateş de yapraklar yumuşayana kadar pişiriniz.
  6. Pişen yemeği soğuttuktan sonra üzerine nar tanelerini ekleyiniz.
  7. Et yemeğinin yanında patates püresi ve karalahana kavurmasını servis ediniz.
NOT:
Eğer nar tanesi kurusu eklerseniz yemekle beraber pişiriniz.Aşcı öyle yaptı.
PÜF:
Sevgili aşcının yorumuyla ,lahananın keskin tadını ,portakal  suyu ve nar alıyormuş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder