10 Şubat 2018 Cumartesi

KIYMALI SULTANİ BEZELYE YEMEĞİ

Pazarlara baharı müjdeleyen sebzelerden bakla ve sultani bezelyeler geldiiii
Genellikle zeytinyağlı yapıyordum.Ama sevgili Birsen ablaciğım kıymalı sı güzel oluyor dediğinde denememde fayda var dedim.Haklıymış gerçekten çok lezzetli oldu






MALZEMELER

  • 1/2 kg sultani bezelye
  • 200 g dana kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz karabiber
YAPILIŞI
  1. Bezelyeleri yıkadıktan sonra iki ucunu kırınız.Bu arada kılçıklarını alınız
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp tencerede zeytinyağı ile birlikte kavurunuz
  3. İçerisine kıymayı ekleyip 5 dakika kavurduktan sonra domates salçasını tuzunu ve karabiberi ni ekleyiniz
  4. Bezelyeleri de ekleyip karıştırınız
  5. Üzerini geçene kadar su ekleyip kapağını kapatınız
  6. Önce harlı kapak kenarından buhar çıkınca kısık ateşde 30 dakika pişiriniz.
  7. Yanında pilav ve turşu ile servis yapınız.
  8. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder