Genellikle zeytinyağlı yapıyordum.Ama sevgili Birsen ablaciğım kıymalı sı güzel oluyor dediğinde denememde fayda var dedim.Haklıymış gerçekten çok lezzetli oldu
MALZEMELER
- 1/2 kg sultani bezelye
- 200 g dana kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz karabiber
YAPILIŞI
- Bezelyeleri yıkadıktan sonra iki ucunu kırınız.Bu arada kılçıklarını alınız
- Soğanı yemeklik doğrayıp tencerede zeytinyağı ile birlikte kavurunuz
- İçerisine kıymayı ekleyip 5 dakika kavurduktan sonra domates salçasını tuzunu ve karabiberi ni ekleyiniz
- Bezelyeleri de ekleyip karıştırınız
- Üzerini geçene kadar su ekleyip kapağını kapatınız
- Önce harlı kapak kenarından buhar çıkınca kısık ateşde 30 dakika pişiriniz.
- Yanında pilav ve turşu ile servis yapınız.
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder