İşkembe çorbası mideyi rahatlatıcı özelliğinden ötürü fazla alkol den sonra tercih ediliyormuş.
MALZEMELER
- 1/2 kg sığır işkembesi
- 5 su bardağı su
- 1 adet kuru soğan
- 6-7 adet tane karabiber
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet limon suyu 1 adet yumurta
YAPILIŞI
- Temizlenmiş işkembeyi bir gece sirkeli ve tuzlu suda soğukta bekletiniz.
- Bir kaç kez yıkadıktan sonra düdüklü tencerede 1 saat pişiriniz.
- İşkembe ılındıktan sonra küp küp doğrayınız.
- 5 su bardağı işkembenin suyunda kaynatınız.
- Geniş bir kasede yumurta ,limon suyu ,unu ve yoğurdu çırpınız.
- Bir kepçe işkembe suyu ile karışımı ılıtınız.
- Yavaş yavaş karıştırarak limonlu terbiyeyi ekleyip karıştırınız.
- Üzerine tereyağı ve kırmızı toz biberi ısıtıp dökünüz.
- Dövülmüş sarımsak ve sirke ile servis yapınız.
- Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder