28 Şubat 2018 Çarşamba

PAZILI LAZANYA

Lazanya yi çok seviyorum.Hazır yaprakları ben haşlamadan kullandığım için bana oldukca pratik gelir.Kıymalı,ıspanaklı lazanyayı daha önce paylaşmıştım.Pazılı lazanyada oldukca lezzetli oldu.Denemenizi öneririm.






MALZEMELER

  • 12 yaprak lazanya
  • 1 bağ yıkanıp haşlanmış pazı
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • karabibar tuz
  • muskat rendesi
  • 1 adet hellim peyniri rendesi
  • 100 gr kaşar peyniri rendesi
  • 50 gr parmesan rendesi
YAPILIŞI
  1. Geniş bir tavaya zeytinyağını alıp yemeklik doğranan soğanları kavurunuz
  2. Haşlanmış pazının suyunu sıkıp incecik doğrayınız.
  3. Kavrulan soğana ekleyip karıştırınız.Üzerine tuz ve karabiber serpiniz.Ocağı kapatınız.
  4. Sos tenceresinde tereyağı ile unu kavurunuz.5 dakika sonra soğuk sütü karışıma yavaşca karıştırarak ekleyiniz.Unun topak olmamasına dikkat ediniz.İçerisine tuz ve muskat ekleyiniz.Kaynayana kadar karıştırınız.Sonra altını kapatınız.
  5. Dikdörtgen borcamı yağlayınız.Lazanya yaprağını yerleştiriniz.Üzerine beşamel sosu kepçe ile yayınız.
  6. Üzerine hellim peyniri serpiniz.Üzerine pazılı karışımı yayınız.
  7. Tekrar lazanya yapraklarını yayıp üzerine sırasıyla sos,hellim peyniri ve pazıyı yayınız.
  8. Üçüncü katına da aynı işlemi yapınız
  9. 4.sırada lazanya yapraklarının üzerine sos üzerine, kaşar peyniri ve parmesan peynirini serpiştiriniz.
  10. Lazanyayı dilimledikten sonra kenarından bir su bardağı suyu yavaşca ekleyiniz.
  11. Önceden 200 derece ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar 25 dakika pişiriniz.
  12. Biz akşam yemeğinde yanında şalgamla yaptığım cacık ile servis yaptım.
  13. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
NOT:
Pazılı içi ve hellimi üç katı için ayarlayınız
Beşamel sosu da dört kat olarak ayarlayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder