MALZEMELER
- 12 yaprak lazanya
- 1 bağ yıkanıp haşlanmış pazı
- 1 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- karabibar tuz
- muskat rendesi
- 1 adet hellim peyniri rendesi
- 100 gr kaşar peyniri rendesi
- 50 gr parmesan rendesi
YAPILIŞI
- Geniş bir tavaya zeytinyağını alıp yemeklik doğranan soğanları kavurunuz
- Haşlanmış pazının suyunu sıkıp incecik doğrayınız.
- Kavrulan soğana ekleyip karıştırınız.Üzerine tuz ve karabiber serpiniz.Ocağı kapatınız.
- Sos tenceresinde tereyağı ile unu kavurunuz.5 dakika sonra soğuk sütü karışıma yavaşca karıştırarak ekleyiniz.Unun topak olmamasına dikkat ediniz.İçerisine tuz ve muskat ekleyiniz.Kaynayana kadar karıştırınız.Sonra altını kapatınız.
- Dikdörtgen borcamı yağlayınız.Lazanya yaprağını yerleştiriniz.Üzerine beşamel sosu kepçe ile yayınız.
- Üzerine hellim peyniri serpiniz.Üzerine pazılı karışımı yayınız.
- Tekrar lazanya yapraklarını yayıp üzerine sırasıyla sos,hellim peyniri ve pazıyı yayınız.
- Üçüncü katına da aynı işlemi yapınız
- 4.sırada lazanya yapraklarının üzerine sos üzerine, kaşar peyniri ve parmesan peynirini serpiştiriniz.
- Lazanyayı dilimledikten sonra kenarından bir su bardağı suyu yavaşca ekleyiniz.
- Önceden 200 derece ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar 25 dakika pişiriniz.
- Biz akşam yemeğinde yanında şalgamla yaptığım cacık ile servis yaptım.
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
NOT:
Pazılı içi ve hellimi üç katı için ayarlayınız
Beşamel sosu da dört kat olarak ayarlayınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder