Aradan bir yıl geçti bende denedim.Yazma fırsatım yeni oldu.Ameliyat , dinlenme derken düşüp dirseğimi kırdım.Kolum askıda yazıyorum.Hamd olsun iyiyim.Tekrar sizlerle beraberim.
MALZEMELER
- 3 adet haşlanmış şalgam
- 2 su bardağı şalgamın haşlama suyu
- 1 adet ekşi yeşil elma
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı nar taneleri
- 10 dal maydanoz ve dereotu
- 1/2 limon suyu
- 1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı tuz ve kimyon
- 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz içi
YAPILIŞI
- Büyük cam kabın içerisine bulguru alıp üzerine sıcak şalgam suyunu döküp üzerini kapatınız
- Pancarları ve yeşil elmayı küp şeklinde doğrayınız.
- Maydanoz ve dereotunu incecik kıyınız.
- Cam kasenin içerisine sos malzemeleri,zeytinyağı,tuz,kimyon,sarımsak,nar ekşisi,elma sirkesi ve limon suyunu alıp karıştırınız.
- Şişen bulgura sos malzemelerini karıştırınız.
- Doğranmış ve kıyılmış malzemeleri de ekleyip karıştırınız.
- Son olarak üzerine nar taneleri ve kıyılmış ceviz içlerini serpiştiriniz.
- Üzerini kapatıp servis vaktine kadar buzdolabında bekletiniz.
- Bir gün sonra lezzeti çok daha güzel oluyor.
- Günlerinizde misafirlerinizle birlikte afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder