17 Şubat 2018 Cumartesi

STRUDEL/AVUSTURYA

Avusturya'nın önemli ve lezzetli turta sıdır.Hamuru baklava hamuru gibidir. Tarihçesinde hamur Osmanlı imparatorluğu zamanında Macar mutfağına ,ulaşarak içerisine elma küpleri  doldurularak yapılmıştır.Kelime anlamı Almancada "Girdap" dır.Günümüzde Viyana kütüphanesinde 1696 yılına ait el yazması tarifi korunmaktadır.
En önemlisi bu turta yı sunan aşçının, sevdiği kadına aşkını,strudelin içerisine koyduğu aşk mektubu olmuştur.O halde bu turta bir aşk tatlısıdır.










MALZEMELER

  • 2 Su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir cimdik tuz
  • Bir cimdik şeker
  • 1 yumurta
  • 1/2 su bardağı su
İÇ MALZEMESİ
  • 3 adet elma
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın tozu
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
YAPILIŞI
  1. Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurunuz.
  2. Hamurun üzerini kapatıp dinlendiriniz.
  3. Bu arada elmaları kabukları ile beraber küp şeklinde doğrayınız.
  4. Tavada alarak ,yağ ve şekerle beraber pişiriniz.
  5. Sonra içerisine tarçını ve üzümleri ekleyiniz.
  6. Dinlenen hamuru 3 parçaya kesiniz.Her parçasını nişasta ile açıp arasına tereyağı sürünüz.
  7. Sonra üç parçayı beraber açıp kenarına elmalı harcı yerleştiriniz.
  8. Kenarlarını içe kıvırıp rulo yapınız.
  9. Önceden 180 derece ısıtılan fırında 20-25 dakika pişiriniz.
  10. Fırından çıkartıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiniz.
  11. İki parmak genişliğinde dilimleyiniz.
  12. Kahve veya çayla servis yapınız.
  13. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder