22 Nisan 2018 Pazar

BULGURLU PANCAR VE ISPANAK ÇORBASI

Bu sene fazlaca tükettiğimiz kırmızı pancardan bu seferde çorba yaptım.Üzerine ekşi yoğurtla servis yapınca değişik bir lezzet oldu.Kışın hastalıklardan koruduğuna inandım.Çünkü bol vitaminli.





Şalgamın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayınız.Zeytinyağın da 5 dakika kavurunuz




Ispanakları ince doğrayınız.Tencereye ekleyiniz.
İçerisine bulgur,İnce doğranmış sarımsak,salça,tuz,karabiberi ve suyu ekleyip tencerenin ağzını kapatınız.
Önce harlı sonra buhar çıkınca kısık ateşde 15 dakika pişiriniz.
Üzerine yoğurt ile servis yapınız.Afiyet olsun.Sıcak ve hastalıksız bir kış geçirmeniz dileğiyle,

MALZEMELER

  • 1 adet kırmızı şalgam
  • 3-4 dal ıspanak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 5 su bardağı kaynar su
  • karabiber,tuz



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder