Malzemeler
- 3 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
- 1 cimdik tuz
Şerbet Malzemeleri
- 2,5 şu bardağı toz şeker
- 2,5 şu bardağı su
- 1/2 limon suyu
YAPILIŞİ
- Şerbet Malzemelerini tencereye alıp orta hararetli ocakta ara sıra karıştırarak kaynatınız.İçerisine limon suyunu da ekleyip 5 dakika kaynatınız.
- Şeker ile beraber yumurtaları mikserle 5 dakika çırpınız
- Yoğurt ,sıvı yağ ve limon kabuğu rendesini yumurtalı karışıma ekleyip karıştırınız
- İçerisine un,irmik,kabartma tozu ,vanilya ve bir cimdik tuzu ekleyip homojen karışım elde edene kadar karıştırınız
- Fırça ile yağlanmış dikdörtgen borcama karışımı bosaltınız
- Önceden 170 derece ısıtılan fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişiriniz
- Revani nin ilk sıcaklığı geçtikten sonra dilimleyiniz.Ilık şerbeti üzerine yavaşca boşaltınız.Şerbetli çektikten sonra üzerine üzerine hindistan cevizi rendesi serpiştiriniz.
- Geleneksel Türk tatlısını yazın kesme dondurma ile beraber servis yapınız
Not:
Revaniyi fırindan almadan kürdan testi ile kontrol ediniz.Kürdan temizse keki pişmiş demektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder