26 Mayıs 2018 Cumartesi

PANCAR ÇORBASI

Gümüşlük pazarından aldığım kırmızı pancar o kadar bereketli çıktı ki;saplarından yumurtalı kavurmasını yaptım.Yumrusundan bulgur pilavı yaptım.İftara meyaneli çorbasını da yaptım.Ellerime sağlık çok lezzetli olmuştu.Sizler de denemelisiniz.



İftar soframız

MALZEMELER

  • 1 adet kırmızı pancar yumrusu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 5 su bardağı et suyu( sade suda olur)
  • tuz,karabiber
Meyane Malzemesi
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kase yoğurt
  • 1/2 limon suyu
  • 2 yemek kaşığı un
YAPILIŞI
  1. Pancarın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayınız.
  2. Tencerede yağla beraber kavurunuz.
  3. Unu da ekleyip beş dakika daha kavurduktan sonra içerisine yavaş yavaş suyunu karıştırarak ekleyiniz.Topaklanma olmasını engellemek için kaynayana kadar karıştırmaya devam ediniz.
  4. Ocağın altını kısıp arada sırada karıştırınız.
  5. Bu arada büyük bir cam kabın içerisinde yumurta sarısı ve limon suyunu çırpınız.İçerisine yoğurt ve unu da ekleyip homojen karışım olana kadar karıştırınız.
  6. Kaynayan çorbadan bir kepçe alıp meyane ile karıştırınız.
  7. Meyaneyi çorbaya yavaş yavaş karıştırarak ekleyiniz.
  8. Çorba bir taşım kaynayınca ocağın altını kapatınız.
  9. İftarınız da  konuklarınız la beraber şifa olması dileğiyle afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder