14 Temmuz 2018 Cumartesi

ROMA USULÜ DOMATES DOLMASI

Bu gün kitchen 24 de İtalyan aşçı Silvia konuklarına pisirdi.Silvia bu yemege cilgin Domatesler diyor. Bu lezzeti ekranda çok beğendim.Denemem gerektiğini düşündüm.Glutensiz ve vejeteryen lezzeti paylaşma gerekti
MALZEMELER

  • 8 adet dolmalık domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 200 g pepporoni peyniri veya Çerkez peyniri
  • 2 yemek kaşığı kekik
  • 1 kase pirinç
  • 4 adet patates
  • YAPILIŞI
  1. Domateslere üst kapak açınız
  2. İcerisini kaşikla bosaltınız
  3. İçerisine kekik ,peynir tendesinin yarısını pirinçleri ekleyip içerisine zeytinyağı dökünüz
  4. Fırın kabına içlerini doldurduğunuz dolmaları yerleştiriniz.
  5. Kenarlarına elma patatesleri ekleyip dolmalarin sapkalarini kapatinız.
  6. 220 derece fırında 20 dakika pişiriniz.
  7. Dolmalarin kapaklarini açıp üzerine 1 yemek kaşığı peynir rendesini ekleyip 10 dakika kadar üzerini kızartmasını bekletiniz.
  8. Sıcak servis yapınız
  9. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder