Bu arada fırını kapatıp universite sehrini gezmeye gittik.Akşam geldiğimizde etin yanına şalgamlı bulgur pilavı ve salata yapacaktık.
MALZEMELER
- 1 adet kuzu but
- 10 adet defne yaprağı
- 3 dal biberiye
- 10 adet kırmızı tane biber
- 10 adet karabiber
- kekik
- 12 diş sarımsak
- tuz
SOS MALZEMESİ
- 1 su bardağı dolusu et suyu
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- karabiber;tuz
YAPILIŞI
- Fırını 200 dereceye getiriniz.Sos tenceresşnde
- Fırın tepsisine alüminyum folya üzerine fırın kağıdı seriniz.
- Kuzu budu üzerine yerleştiriniz.
- Budun her tarafına bıçak ucu ile yarıklar açıp sarımsak dişlerini içerisine gömünüz.
- Tuz ,biberler ve sebzeleri üzerine yerleştirip kağıdı kapatınız.
- Fırında yaklaşık 3 saat pişiriniz.
- Pişen etin suyunu sos tenceresine alınız.
- Eti servis yaparken üzerine sos gezdiriniz.
- Ben çok beğendim.
- Sevgili Nurten ellerine sağlık
SOSUN HAZIRLANMASI
- Sos tenceresinde biraz tereyağı ile birlikte unun kokusu gidene kadar kavurunuz.
- İçerisine et suyu ve süt konularak sürekli karıştırılır.Topak olmaması için
- İçerisine soya sosu da eklenir.
- Koyulaşana kadar karıştırılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder