3 Kasım 2018 Cumartesi

FIRINDA KUZU BUT

Sevgili Nurten ve Kamil' in Malmö / İsveç deki evlerine misafir olduk.36 yıl önce aynı evi paylaşan yeni öğretmen adayları iken tanıştık..Şimdi biz emekli öğretmen olduk. Hala İsveç'de  Nurten öğretmenliğe devam ediyor.Çünkü onlarda emekli yaşı 65 ,Nurten'ciğim sabah erkenden Malmö'deki market den kuzu but alıp geldi.Hemen hazırlayıp fırında pişirmeye verdi.Bizde o arada kahvaltı hazırlayıp hep birlikte sohbet ettik.Senelerdir bir araya gelmemiştik.Zaman zaman gençlik yıllarımızdaki şımarıklıklarımızı da yaparak...
Bu arada fırını kapatıp universite sehrini gezmeye gittik.Akşam geldiğimizde etin  yanına şalgamlı bulgur pilavı ve salata yapacaktık.





MALZEMELER

  • 1 adet kuzu but
  • 10 adet defne yaprağı
  • 3 dal biberiye
  • 10 adet kırmızı tane biber
  • 10 adet karabiber
  • kekik
  • 12 diş sarımsak
  • tuz
SOS MALZEMESİ
  • 1 su bardağı dolusu et suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • karabiber;tuz
YAPILIŞI
  • Fırını 200 dereceye getiriniz.Sos tenceresşnde
  • Fırın tepsisine alüminyum folya üzerine fırın kağıdı seriniz.
  • Kuzu budu üzerine yerleştiriniz.
  • Budun her tarafına bıçak ucu ile yarıklar açıp sarımsak dişlerini içerisine gömünüz.
  • Tuz ,biberler ve sebzeleri üzerine yerleştirip kağıdı kapatınız.
  • Fırında yaklaşık 3 saat pişiriniz.
  • Pişen etin suyunu sos tenceresine alınız.
  • Eti servis yaparken üzerine sos gezdiriniz.
  • Ben çok beğendim.
  • Sevgili Nurten ellerine sağlık
SOSUN HAZIRLANMASI
  1. Sos tenceresinde biraz tereyağı ile birlikte unun kokusu gidene kadar kavurunuz.
  2. İçerisine et suyu ve süt konularak sürekli karıştırılır.Topak olmaması için
  3. İçerisine soya sosu da eklenir.
  4. Koyulaşana kadar karıştırılır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder