MALZEMELER
- 1 adet somon balığının boyuna yarısı
- 2 adet kırmızı soğan
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- karabiber ,tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kişniş
BALIK SOSU
- 2 yemek kaşığı kırmızı havyar
- 1 adet limon suyu
- 1 paket krema
- Beyaz biber
- tuz
YAPILIŞI
- Fırın kağıdı serili tepsiye somon balığını yerleştirelim.
- Üzerine limon suyu,zeytinyağı ve baharatları serpelim
- Kırmızı soğanı yuvarlak halka şeklinde kesip balığın üzerine dizelim
- Önceden 200 derece ısıtılan fırında 20 dakika pişirelim
- Patatesleri de şekilli kesip balığın yanında yada ayrı tepside zeytinyağı ile karıştırıp pişiriniz.
SOSUN HAZIRLANIŞI
Sos malzemelerini derin bir kapta karıştırınız.
SOSUN tarifini veren
Durdu hanima çok teşekkür ederim
SOSUN tarifini veren
Durdu hanima çok teşekkür ederim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder