4 Kasım 2018 Pazar

SEBZELİ TAVUK

Senelerdir yapmak istediğim yemek sevgili Lale'nin tarifi,İsveç'den dönünce sevgili dostum Suna uğradı .6 aydır görüşemedik.Ben Bodrum'da uzun kaldım.
Beraberliğimizin tadını sohbet eşliğinde 1 şişe kırmızı şarap içerek yaptık.Tavuk malzelerini almıştım.Beraber akşam yemek de yedik.Ellerime sağlık oldukça lezzetliydi


MALZEMELER

  • 4 adet kemiksiz tavuk kalça
  • 1/2 paket mantar çorbası tozu
  • 1 adet küçük havuç
  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 su bardağı dolusu kaşar peyniri rendesi
  • 1 paket krema
YAPILIŞI
  1. Fırını 200 dereceye getiriniz
  2. Orta boy fırın kabına açacak tavuk etlerini yayınız
  3. Üzerine mantar tozunu serpiniz
  4. Üzerine kabak rendesini koyup onun uzerinede kabak rendesini seriniz.
  5. Kremayıda üzerine serpistiriniz
  6. Fırında 40 dakika pişiriniz.
  7. Üzerine kaşar peyniri rendesini döküp fırını kapatınız.Sıcak fırında kaşar eriyecektir.
  8. Yanında arpa şehriyeli pilav ve salata ile birlikte servis yapınız
  9. Sevdiklerinizle birlikte afiyet olsun
  10. Yemeğe tuz ve baharat eklemeyiniz.Mantar çorbasının baharatı ve tuzu yeterli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder