16 Aralık 2018 Pazar

AHUDUDULU CRUMBLE

Çok pratik olan bu tarif lezzetlimi lezzetli,evde bulunan her meyve ile yapılabilir.Önceden hazırlığı yapılır.Konuklarınızın yanında 15 dakikada pişirebilirsiniz İsveç 'de öğrendiğim gibi  ahududu veya yaban mersinli yapmak istedim yanında vanilya sosu ile beraber.








MALZEMELER

  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı soğuk tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket dondurulmuş ahududu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
VANİLYA SOSU 
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 paket vanilya(1 adet vanilya çubuğu kullanabilirsiniz)
  • 1 yumurta sarısı
Sos kabında nişasta,vanilya ve şekeri iyice karıştirıniz Yumurta sarısı ve sütü de içerisine ekleyiniz..Orta hararetli ocakta karıştırarak pişiriniz.Kaynamaya başlayınca altını kapatınız
Ara sıra karıştırarak üzerinin kabuk bağlanmasını önleyiniz.Sos kabına boşaltıp serviste kullanınız.
Bu sosu buzdolabında 3, 4 gün saklayabilirsiniz.

YAPILIŞI
  1. Mutfak robotunda un ,tereyağı ve vanilya yı karıştırınız.Buzdolabında katılaşana bekletiniz.
  2. Ahududu,mısır unu ve şekeri yağlanmış tart kalıbında karıştırınız
  3. Üzerine crumble  hamurunu ufalayarak yayınız.Pişirme vaktine kadar buzdolabında bekletiniz.
  4. Önceden 180 derece ısıtılan fırında 15 dakika pişiriniz.
  5. Vanilyalı sos ile ılık veya sıcak servis yapınız.
NOT:
Vanilyalı dondurma ile de servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder