Denemek için bu gün Yalıkavak pazarından Bodrum mandalinası aldım.Oy kullanmak için gelmiştim.Yarın İstanbul'a dönüyorum.1,5 ay sonra döndüğümde serbetini yaparım.
MALZEMELER
- 0.5 kg Bodrum mandalinasi
- 1 sap dağ kekiği
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı alkol
YAPILIŞI
- Mandalinaları yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesip cam kavanoza yerleştiriniz.İçerisine toz şekeri dağ kekiği ni ve alkollü koyup sıkıca kapatınız.
- On gün sonra 500 g toz şekeri 1 litre su içerisinde kaynatıp soğutunuz.
- Cam kavanozdaki mandalina nin üzerine dökünüz.
- Bir gün sonra karışımı tülbetden geçirip cam şişelere doldurup ağzını kapatınız.
- Bir ay sonra kahve yanında servis yapabilirsiniz.
NOT:
Mandalinaları rondoda geçirip püre yapıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz.Kek ve pastalarda kullanmak için
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder