18 Temmuz 2020 Cumartesi

SIRKEN KAVURMALİ PİDE



Sevgili takipcilerim.Sizlerden uzun süre ayrı kaldım.Blogda yeniden yayınlama yolu açıldı.Teşekkür ederim google Bu gün sizlere Bodrum'un yöresel otu olan sirkeni tanıtmak istiyorum.Bol Yeşilli yaprak şalgam yaprağına benziyor ,yalnız hafif acimtirak tadda Bol su ile yıkadıktan sonra süzünüz.Zeytinyağında yemeklik doğranan soğanla beraber kavurunuz.Üzerine kapak kapatıp kısık ateşde biraz pişiriniz. Marketlerde satılan 4 veya 5 küçük bazlama ile pideyi çabuk hazırlıyorum. MALZEMELER

  •  4 adet bazlama *
  •  4 adet yumurta *
  •  Kavrulmuş sirken otu
  •  2 yemek kaşığı zeytinyağı 

YAPILIŞI

  1. Bazlama ların içlerini elinizle biraz alınız.Kenardan bir parmak kalacak şekilde
  2. İçlerine iç harcı ekleyip üzerine yumurta kırınız. 
  3.  180 derece önceden ısıtılan fırında yumurta az pişirilir.Üzerine ve yanlarına zeytinyağı sürülür. 
  4. Sıcak çay yanında servis yapıniz. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder