1 Temmuz 2021 Perşembe

ZEYTINYAGLI ENGINAR DOLMA







 Nisan ayında enginar yeni çıktığında Yalıkavak pazarından 5 adet saplı yapraklı enginar almıştım.Ertesi gün pişirdim çok lezzetli oldu ancak ev tadilatı ve taşınma işleminden dolayi yayınlayamadım.Bu gün fırsat bu fırsattır dedim.



MALZEMELER

  • 4 adet taze enginar
  • 2 adet büyük domates
  • 200 g dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan rendesi
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 adet domates rendesi
  • 3 dal maydanoz
  • Karabiber,tuz
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
  1. Enginar in sapını kesip yatay olarak ortadan kesiniz.Tencereye su koyup 10 dakika haşlayıniz.Soğuduktan sonra yemek kaşığı ile içerisindeki tüylü çiçeklerini alınız.
  2. Kıymayı soğan rendesi, ,pirinç,domates rendesi ince kıyılmış maydanoz ,tuz ve karabiber ile yoğurunuz.
  3. Enginarların içerisine kıymalı karışımı koyunuz.Üzerine domates dilimi ile kapak yapınız.
  4. Üzerine tuz ve zeytinyağı ile beraber su koyunuz.
  5. Önce harlı ,buhar çıktıktan sonra 15 dakika pişiriniz.
  6. Görüntüsü ve lezzetli ana yemegi sevdiklerinizle beraber afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder