30 Temmuz 2021 Cuma

ŞEKERPARE


 



Sevgili yeğenim,için yaptım.Belki 20 senedir yapmamıştım.Kolay ve pratik oldu.Malzemeler hazır olunca hazırlaması ve pişmesi 1 saatimi almadı.Hamur yogurmayi hiç sevmem ama çok kolay oldu.Bazen kimin için yaparsanız onun karakteri ellerinize geçirmiş gibi geliyor.Yeğenim çabuk ve hareketidir.Sanirim onun için kolay oldu😊

MALZEMELER

  • 3 yumurta(Bir tanesinin sarısı üzeri için)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2& 2,5 su bardağı un
  • 1 cimdik tuz(tatlılara koyuyorum)
Şerbet Malzemesi
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
YAPILIŞI
  1. Öncelikle tencereye şerbet malzemelerini koyup kaynamaya bırakalım.Kaynadıktan 5 dakika sonra kapatıp soğutalım.
  2. Hamur malzemelerini un hariç cam kapta karıştırarak yavaş yavaş unu ekleyip yoğurunuz.Ele yapışmayan hamur elde edene kadar
  3. Hamur 10 dakika dinlendikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyuklüğünde parçalar koparıp avuç içerisinde yuvarladiktan sonra tepsiye yerleştiriniz.
  4. Yumurta sarısına bir kaç damla sıvı yağ ile karıştırıp şekerparelerin üzerine fırça ile sürünüz
  5. Üzerine fıstık ,fıstık  ve ya badem de koyunuz.
  6. Önceden 180 derece ısıtılan fırında 20 -25 dakika pişiriniz.(Üzeri kızarana kadar)
  7. Fırından çıkarttıktan 5 dakika sonra oda sıcaklığındaki şerbet tenceresine yerleştirip, bir kaç saat bekletiniz.Ama en güzeli bir gün sonra daha lezzetli olacaktır.
  8. Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun


3 yorum: