8 Mayıs 2014 Perşembe

HAMSİLİ EKMEK

                                                               HAMSİLİ EKMEK
MALZEMELER

  • 300 gr kılçıkları ayıklanmış hamsi
  • 2 su bardağı mısır unu( kavrulmuş)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet pırasa
  • 3 yaprak pazı
  • tuz,karabiber,pul biber
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • Ekmek kıvamı için ,alabildiği kadar sıcak su
YAPILIŞI
  1. Pırasa ve pazı ince kıyılır
  2. Mısır unu geniş cam kaba alınır.
  3. İçerisine kıyılmış sebzeler ,zeytinyağı ,yoğurt hamsi ve tuz,karabiber,pul biber ile kabartma tozu , ilave edilir
  4. Karışıma sıcak su eklenerek kaşıkla karıştırılır.( hamur kek kıvamından biraz katı olmalıdır)
  5. Yağlanmış tepsiye yayılır
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında içi pişene kadar pişiririlir.
NOT
Mısır unu sıcak su ile yoğurulursa kabarır.
Hamur kek kıvamından biraz katı olursa yumuşak olur

1 yorum: