29 Mayıs 2014 Perşembe

LORLU TATLI KURABİYE



                                                      LORLU TATLI KURABİYE

MALZEMELER

  • 2 yumurta ( 1 yumurta akı üstü için)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kase  tuzsuz süt  loru ( 1 L sütü kaynatınız.İçerisine yarım limon sıkınız .Süt çöker süzerseniz lorunuz                                                                                                                                            hazırdır.)
  •  Bir limonun kabuğunun rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 sb un
Üstü için;
  • 1 yumurta akı
  • 1 çay bardağı toz şeker
YAPILIŞI
  1. Derin bir cam kabın içerisine,yumurtaları kırınız( 1 tanesinin akını ayırınız )lor,yağ ve şekeri elinizle iyice karıştırınız.
  2. İçerisine limon kabuğu rendesi ,vanilya,kabartma tozu ve alabildiği kadar unu yavaşca karıştırınız
  3. Kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayınız.
  4. Mandalina büyüklüğünde parçaları elinizle yuvarlayınız
  5. Yuvarlakları,önce bir yüzünü yumurta akına ,sonrada toz şekere batırınız
  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştiriniz
  7. Önceden ısıtılan180 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriniz
  8. Siz yinede üzeri kızarınca alınız
  9. Yumuşacık kurabiyeleriniz 5-6 gün ilk tazeliğini koruyor.
  10. AFİYET OLSUN
PÜF NOKTASI

  1. Kurabiye hamurunu çok yoğurmayınız.Hamurunuz bozulur ve sertleşir.
  2. Un ölçüsünü azaltabilir yada artırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder