LORLU TATLI KURABİYE
MALZEMELER
- 2 yumurta ( 1 yumurta akı üstü için)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 kase tuzsuz süt loru ( 1 L sütü kaynatınız.İçerisine yarım limon sıkınız .Süt çöker süzerseniz lorunuz hazırdır.)
- Bir limonun kabuğunun rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 sb un
Üstü için;
- 1 yumurta akı
- 1 çay bardağı toz şeker
YAPILIŞI
- Derin bir cam kabın içerisine,yumurtaları kırınız( 1 tanesinin akını ayırınız )lor,yağ ve şekeri elinizle iyice karıştırınız.
- İçerisine limon kabuğu rendesi ,vanilya,kabartma tozu ve alabildiği kadar unu yavaşca karıştırınız
- Kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlayınız.
- Mandalina büyüklüğünde parçaları elinizle yuvarlayınız
- Yuvarlakları,önce bir yüzünü yumurta akına ,sonrada toz şekere batırınız
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştiriniz
- Önceden ısıtılan180 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriniz
- Siz yinede üzeri kızarınca alınız
- Yumuşacık kurabiyeleriniz 5-6 gün ilk tazeliğini koruyor.
- AFİYET OLSUN
PÜF NOKTASI
- Kurabiye hamurunu çok yoğurmayınız.Hamurunuz bozulur ve sertleşir.
- Un ölçüsünü azaltabilir yada artırabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder