20 Haziran 2014 Cuma

EKŞİLİ YUVARLAMA ÇORBASI

                                                     EKŞİLİ YUVARLAMA ÇORBASI / Gaziantep yöresi
MALZEMELER

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 200 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 2 yk un
  • 1 yumurta
  • 1 yk kaşığı domates salçası
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yk biber salçası
  • 1/2 çay bardağı nar ekşisi
  • Karabiber,tuz,pul biber,kuru nane
YAPILIŞI
  1. Eti ve nohutu beraber pişiriniz.
  2. Bulguru soğuk su ile ıslatınız mutfak karıştırıcısında un ,tuz  ve yumurta ile beraber yoğurunuz
  3. Ele yapışmayan kıvama gelene kadar un ekleyebilirsiniz.
  4. Nohut büyüklüğünde köfteler yapınız
  5. Pişen nohut ve et karışımına köfteleri ve içerisine 4 su bardağı sıcak su ekleyiniz
  6. Çorbanıza tuz ekleyip15 dakika pişiriniz
  7. Bir tavanın içerisinde yemeklik doğranmış soğanı kavurunuz.İçerisine salçaları ve baharatları ekleyiniz
  8. Pişen çorbanın içerisine eklenen soğanlı karışım la beraber 5 dakika kaynatıp altını kapatınız.
  9. Serviste nar ekşisi ekleyiniz.
  10. AFİYET OLSUN
NOT
Bu çorba Gaziantep yöresinde sıklıkla yapılır.Yazlık komşum Teslime bu çorbayı yaptı ve bana getirdi.Ellerine sağlık olsun.
Nar ekşisi yerine limon suyu kullanabilirsiniz.
Kırmızı et yerine tavuk etiylede yapabilirsiniz
İçerisine et eklemedende yapabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder