MALZEMELER
- 1/2 kg kuzu ıspanak
- 1 /2 kahve fincanı pirinç
- 100 gr dana kıyma
- 1 orta boy soğan
- 2 yk zeytinyağı
- 1 yk domates salçası
- karabiber,tuz
YAPILIŞI
- Soğanı yemeklik doğrayınız
- Ispanakları bol suda bir kaç kere yıkayınız
- Suyu süzülen ıspanakları doğrayınız
- Kıymayı geniş bir tabağın kenarına alınız.1 yk kaşığı unu diğer kenarına alınız.
- Kıymayı ,karabiber,tuz ve biraz pul biberle yoğurup fındık büyüklüğünde köfteler yapıp unun içerisinde ileri geri yapınız ( köftelerin her tarafı una bulanmalıdır)
- Soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurunuz
- Salçasını ilave edip ıspanakları ve yıkanmış pirinci katınız
- Tuz ve karabiberini kattıktan sonra mini köfteleride üzerine koyunuz.
- 1 çay bardağı suyunu ekleyiniz.
- Buhar çıkana kadar harlı sonra kısık ateşde 15 dakika pişiriniz.
NOT
- Suyunu ayarlarken yemeğin üzerine çıkmamasına dikkat ediniz.Aksi halde sulu bir yemeğiniz olur.
- Pirinç yerine pilavlık bulgurda katabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder