19 Haziran 2014 Perşembe

MİNİ KÖFTELİ ISPANAK YEMEĞİ





                                                 MİNİ KÖFTELİ ISPANAK YEMEĞİ
MALZEMELER

  • 1/2 kg kuzu ıspanak
  • 1 /2 kahve fincanı pirinç
  • 100 gr dana kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 2 yk zeytinyağı
  • 1 yk domates salçası
  • karabiber,tuz
YAPILIŞI
  1. Soğanı yemeklik doğrayınız
  2. Ispanakları bol suda bir kaç kere yıkayınız
  3. Suyu süzülen ıspanakları doğrayınız
  4. Kıymayı geniş bir tabağın kenarına alınız.1 yk kaşığı unu diğer kenarına alınız.
  5. Kıymayı ,karabiber,tuz ve biraz pul biberle yoğurup fındık büyüklüğünde köfteler yapıp unun içerisinde ileri geri yapınız ( köftelerin her tarafı una bulanmalıdır)
  6. Soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurunuz
  7. Salçasını ilave edip ıspanakları ve yıkanmış pirinci katınız 
  8. Tuz ve karabiberini kattıktan sonra mini köfteleride üzerine koyunuz.
  9. 1 çay bardağı suyunu ekleyiniz.
  10. Buhar çıkana kadar harlı sonra kısık ateşde 15 dakika pişiriniz.
NOT
  • Suyunu ayarlarken yemeğin üzerine çıkmamasına dikkat ediniz.Aksi halde sulu bir yemeğiniz olur.
  • Pirinç yerine pilavlık bulgurda katabilirsiniz.