19 Haziran 2014 Perşembe

PRATİK KABAK OGRATEN

                                                           KABAK OGRATEN
MALZEMELER

  • 1 kg sakız kabağı
  • 1 su bardağı lor peynir
  • 1/2  su bardağı süt
  • 100 gr taze kaşar dilimleri
  • 1/2 demet dereotu
BEŞAMEL SOS MALZEMELERİ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz ,karabiber
YAPILIŞI
  1. Kabakların kabuklarını soyup tuzlu suda 5 dakika haşladıktan sonra boyuna ortadan ikiye kesip içlerini ( çekirdek yatağı) çay kaşığı ile alınız
  2. Lor peynirini 1/2 sb süt ile karıştırınız.İçerisine ince doğranmış dereotunu katınız.
  3. Kare fırın kabını yağlayıp kabakları bir sıra sıralayıp üzerine peynirli karışımdan dökünüz
  4. Üstüne beşamel sosu döküp ince dilim kaşarları sıralayınız
  5. 220 derece önceden ısıtılan fırında 15 dakika pişiriniz.
  6. Et yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz.Ayrıca çok hafif yaz yemeği 
BEŞAMEL SOS TARİFİ
  • Unu tereyağında 5 dakika kavurunuz ( un kokusu gidene kadar)
  • Karıştıra ,karıştıra sütü una yavaşca yediriniz.
  • Bir taşım kaynayınca tuz ve karabiberi ekleyiniz. Sonra ocağı kapatınız.
NOT
Muskat rendeside katılırsa sosun tadı çok güzel olur
AFİYET OLSUN

2 yorum: