KARPUZ KABUĞU REÇELİ
MALZEMELER
- 2 kg kalın karpuz kabuğu
- 2 kg toz şeker
- 1/2 adet limonun suyu
- 3-4 adet gelincik yaprağı veya 10 adet kuru siyah üzüm ( renk vermesi için)
- 10 adet tane karanfil
- 5 adet ıtır bitkisinin yaprağı
YAPILIŞI
- Karpuz kabuklarını soyunuz.( ben salatalık soyucusu ile yaptım)
- Parmak kalınlığında kesiniz.
- Pişireceğiniz tencereye sırasıyla kabuk , şeker ve renk verecek olan gelincik yaprağı , kuru siyah üzüm vişne ve karanfiller ile ıtır yaprağını ekleyiniz .
- Bir gece bekletiniz.( sulanması için)
- Ertesi gün orta ısılı ocakda karıştırarak ve köpüklerini alarak yaklaşık 30 dakika pişiriniz.
- Bir gün sonra tekrar reçel kıvamını alana kadar pişiriniz.
- Kıvamı olunca içerisine limon suyunuda ekledikten sonra 5 dakika kadar kaynatınız
- Temiz ve kuru kavanozlara sıcakken boşaltıp kapağını kapattıktan sonra ters çeviriniz.
- Soğuyana kadar beklettikten sonra kaldırınız.
- Sevdiklerinizle beraber kahvaltılarda tüketiniz.
NOT
Reçel kıvamı için;
Bir tatlı kaşığı reçeli çay tabağına alıp buz dolabının buzluğunda 5 dakika bekletip kontrol edebilirsiniz.
Semihalciğim insanlar karpuz kabuğunu denize düşürür sense reçelini yapıyorsun :)))
YanıtlaSil