18 Haziran 2014 Çarşamba

KARPUZ KABUĞU REÇELİ







                                                       KARPUZ KABUĞU REÇELİ
MALZEMELER

  • 2 kg kalın  karpuz kabuğu
  • 2 kg toz şeker
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 3-4 adet gelincik yaprağı veya 10 adet kuru siyah üzüm ( renk vermesi için)
  • 10 adet tane karanfil
  • 5 adet ıtır bitkisinin yaprağı
YAPILIŞI
  1. Karpuz kabuklarını soyunuz.( ben salatalık soyucusu ile yaptım)
  2. Parmak kalınlığında kesiniz.
  3. Pişireceğiniz tencereye sırasıyla kabuk , şeker ve  renk verecek olan gelincik yaprağı , kuru siyah üzüm vişne ve karanfiller ile ıtır yaprağını ekleyiniz .
  4. Bir gece bekletiniz.( sulanması için)
  5. Ertesi gün orta ısılı ocakda karıştırarak ve köpüklerini alarak yaklaşık 30 dakika pişiriniz.
  6. Bir gün sonra tekrar reçel kıvamını alana kadar pişiriniz.
  7. Kıvamı olunca içerisine limon suyunuda ekledikten sonra 5 dakika kadar kaynatınız
  8. Temiz ve kuru kavanozlara sıcakken boşaltıp kapağını kapattıktan sonra ters çeviriniz.
  9. Soğuyana kadar beklettikten sonra kaldırınız.
  10. Sevdiklerinizle beraber kahvaltılarda tüketiniz.
NOT
Reçel kıvamı için;
Bir tatlı kaşığı reçeli çay tabağına alıp buz dolabının buzluğunda 5 dakika bekletip kontrol edebilirsiniz.

1 yorum:

  1. Semihalciğim insanlar karpuz kabuğunu denize düşürür sense reçelini yapıyorsun :)))

    YanıtlaSil