MALZEMELER
- 6 adet yufka
- 3 adet patlıcan
- 3 adet çarliston biber
- 2 adet kırmızı (çuşka ) biber
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- karabiber,pulbiber ( damak tadınıza ayarlayınız.)
- tuz
YAPILIŞI
- Patlıcanları alacalı soyunuz.Bıçak sırtı inceliğinde halka şeklinde doğrayınız.
- Patlıcanları bol tuzlu suya alınız.
- Domateslerin kabuklarını doğrayıp küp şeklinde kesiniz
- Biberlerin çekirdeklerini aldıktan sonra halka şeklinde ince doğrayınız.
- Soğanı yemeklik doğrayınız.
- Tencere içerisine yağın yarısını alıp soğanları pembeleşene kadar kavurunuz.
- İçerisine biberleri alıp beraber 5 dakika sote etdikten sonra domatesleri ekleyiniz
- Avuçlarınızın içerisinde iyice sıktığınız patlıcanlarıda ekleyiniz.
- İçerisine baharatları ekleyiniz.
- Ağzını kapatıp 10 dakika pişiriniz.
- Ilındıktan sonra yufkalara paylaştırınız
- Bir yufkayı tezgaha seriniz.Aşağıda ve yukarıdaki daireleri ortada birleştiriniz.
- Ortasına iç harcı koyunuz.
- Yandaki daireleri harcın üzerine kapatınız ( kare yufka elde etdiniz )
- Yanmaz tavaya kalan yağdan damlatarak arkalı önlü pişiriniz.
- Çay veya ayranla servis yapınız
NOT
- Kayınvalidemden öğrendim.Çok lezzetli ve pratik.
- Hazırladığınız gözlemeleri pişirmeden, arasına fırın kağıdı serip, derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder