TUTTİ-FRUTTİ
Hazırlaması 10 dakika,pişmesi 15 dakika )
MALZEMELER
- 1 adet ekşi elma
- 1 adet portakal
- 2 adet orta boy havuç
- Hacmi kadar şeker ( ben 1 su bardağı dolusu şeker kullandım)
- Bir yemek kaşığı dolusu limon suyu
YAPILIŞI
- Elmaları ve havuçları rendeleyiniz
- Portakalın kabuğunu rendeleyiniz.( beyaz kısmına kadar zira sonra reçel acı olur)
- Rendelenen portakalların suyunu sıkınız
- Hazırladığınız meyveleri ve suyunu bir kaba alınız.
- Kabı ne kadar dolduruyorsa o kadar şeker ilave ediniz.( marmelat ölçüsü)
- Küçük bir tencerede karıştırarak pişiriniz.( yumuşayana kadar )
- Kaynadıktan sonra 10 dakika yeterli
- Limon suyunu ekleyiniz.( 5 dakika sonra ocağı kapatınız)
- Sıcakken temiz cam kavanozlara alınır.( bu ölçü küçük cam kavanoz için)
- AFİYET OLSUN
PÜF
Ben az ölçü ile yaptım.Siz ölçüsünü artırabilirsiniz.
NOT
Sevgili arkadaşım Aydan 'da 10 yıl önce tatdım .Onun tarifininde greyfurt vardı ,kendisine teşekkür ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder