Hazırlanması 5 dakika ,pişmesi 10 dakika
Her evde bulunan malzemelerle
MALZEMELER
- 2,5 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı dolusu mısır nişastası
- Bir kase gelincik reçeli
YAPILIŞI
- Tencere içerisinde önce kuru olanları karıştırınız
- İçerisine süt ve suyu alınız
- Karıştırarak orta harlı ateşte pişiriniz.
- Katılaşınca altını kapatınız ( nişastayı kıvamına göre artırabilirsiniz)
- Islatılan borcama boşaltılır ( kalınlığı 1 cm olmalı)
- En az 6 saat buz dolabında soğutulduktan sonra bir dilim ekmek büyüklüğünde kesiniz.
- Üzerine 2 tatlı kaşığı gelincik reçeli ile servis yapınız ( gelincik reçeli tarifi,reçeller etiketindedir)
NOT
Su muhallebisi gül reçeli veya pudra şekeri ile servis edilir.
Ben yaptığım gelincik reçeli ile servis yaptım.
Sevdiklerinizle beraber paylaşınız.AFİYET OLSUN