Hazırlanması 5 dakika ,pişmesi 10 dakika
Her evde bulunan malzemelerle
MALZEMELER
- 2,5 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı dolusu mısır nişastası
- Bir kase gelincik reçeli
YAPILIŞI
- Tencere içerisinde önce kuru olanları karıştırınız
- İçerisine süt ve suyu alınız
- Karıştırarak orta harlı ateşte pişiriniz.
- Katılaşınca altını kapatınız ( nişastayı kıvamına göre artırabilirsiniz)
- Islatılan borcama boşaltılır ( kalınlığı 1 cm olmalı)
- En az 6 saat buz dolabında soğutulduktan sonra bir dilim ekmek büyüklüğünde kesiniz.
- Üzerine 2 tatlı kaşığı gelincik reçeli ile servis yapınız ( gelincik reçeli tarifi,reçeller etiketindedir)
NOT
Su muhallebisi gül reçeli veya pudra şekeri ile servis edilir.
Ben yaptığım gelincik reçeli ile servis yaptım.
Sevdiklerinizle beraber paylaşınız.AFİYET OLSUN
Ece sen çok sevdin afiyet olsun
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor canım ben bunu çilek reçeliyle yapacağım.
YanıtlaSilevet canım yaz aylarında hafif sütlü bir tatlı,çilek reçelide yakışır
YanıtlaSil