11 Haziran 2014 Çarşamba

GELİNCİK REÇELLİ ÇOK PRATİK SU MUHALLEBİSİ



                                                GELİNCİK REÇELLİ SU MUHALLEBİSİ

Hazırlanması 5 dakika ,pişmesi 10 dakika
 Her evde bulunan malzemelerle
MALZEMELER

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı dolusu mısır nişastası
  • Bir kase gelincik reçeli
YAPILIŞI
  1. Tencere içerisinde önce kuru olanları karıştırınız
  2. İçerisine süt ve suyu alınız
  3. Karıştırarak orta harlı ateşte pişiriniz.
  4. Katılaşınca altını kapatınız ( nişastayı kıvamına göre artırabilirsiniz)
  5. Islatılan borcama boşaltılır ( kalınlığı 1 cm olmalı)
  6.  En az 6 saat buz dolabında soğutulduktan sonra  bir dilim ekmek büyüklüğünde kesiniz.
  7. Üzerine 2 tatlı kaşığı gelincik reçeli ile servis yapınız ( gelincik reçeli tarifi,reçeller etiketindedir)
NOT
Su muhallebisi gül reçeli veya pudra şekeri ile servis edilir.
Ben yaptığım gelincik reçeli ile servis yaptım.
Sevdiklerinizle beraber paylaşınız.AFİYET OLSUN