11 Haziran 2014 Çarşamba

HİNDİ ETLİ MEFTUNE

                                                     

                                                              HİNDİ ETLİ MEFTUNE

MALZEMELER

  • Bir adet hindi budu
  • !/2 kg çarliston biber ve kırmızı biber karışık
  • 1 kg patlıcan
  • Bir çay bardağı dolusu zeytinyağı
  • 1 yk biber salçası
  • 3 adet orta boy domates rendesi
  • 1/2 çay bardağı sumak ekşisi ( 1 çay bardağı dolusu tane sumağı  cezve içerisinde 1 çay bardağı dolusu su ile kaynatılarak elde edebilirsiniz)
  • Bir kase maydanoz yaprağı ( serviste kullanılacak)
  • 1 baş sarımsak rendesi ( üzerini geçecek kadar su ile sulandırınız)
  • Pul biber, karabiber ,tuz
YAPILIŞI
  1. Hindi etini kuş başı doğrayınız.
  2. Bir tencerede üzerini geçecek kadar su doldurup 30 dakika pişiriniz.
  3. Patlıcanları alacalı soyup kuş başı doğrayıp ,tuzlu suda bekletiniz
  4. Bir tencerede iri halka şeklinde doğranmış biberleri kavurunuz
  5. İçerisine pişen etleri alıp 2 dakika kavurunuz.
  6. Domates rendesi ve salçayı da ekleyiniz.
  7. Tuzlu suda bekleyen patlıcanları süzdükten sonra yemeğe ekleyiniz.
  8. İçerisine damak tadınıza göre baharatları ekledikten sonra üzerini geçecek kadar hindi suyunu ekleyiniz.
  9. Buhar çıkana kadar harlı ateşde sonra ağzını açmadan kısık ateşde 15 dakika pişiriniz
  10. Sumak ekşisini içerisine katıp  altını kapatınız
  11. Üzerine bir çay kaşığı sarımsaklı su döküp, maydanoz yaprağı  servis yapınız.
  12. AFİYET OLSUN. .
NOT
Bu yemek Diyarbakır yemeğidir.Aslı kuzu eti ile yapılır .