HİNDİ ETLİ MEFTUNE
MALZEMELER
- Bir adet hindi budu
- !/2 kg çarliston biber ve kırmızı biber karışık
- 1 kg patlıcan
- Bir çay bardağı dolusu zeytinyağı
- 1 yk biber salçası
- 3 adet orta boy domates rendesi
- 1/2 çay bardağı sumak ekşisi ( 1 çay bardağı dolusu tane sumağı cezve içerisinde 1 çay bardağı dolusu su ile kaynatılarak elde edebilirsiniz)
- Bir kase maydanoz yaprağı ( serviste kullanılacak)
- 1 baş sarımsak rendesi ( üzerini geçecek kadar su ile sulandırınız)
- Pul biber, karabiber ,tuz
YAPILIŞI
- Hindi etini kuş başı doğrayınız.
- Bir tencerede üzerini geçecek kadar su doldurup 30 dakika pişiriniz.
- Patlıcanları alacalı soyup kuş başı doğrayıp ,tuzlu suda bekletiniz
- Bir tencerede iri halka şeklinde doğranmış biberleri kavurunuz
- İçerisine pişen etleri alıp 2 dakika kavurunuz.
- Domates rendesi ve salçayı da ekleyiniz.
- Tuzlu suda bekleyen patlıcanları süzdükten sonra yemeğe ekleyiniz.
- İçerisine damak tadınıza göre baharatları ekledikten sonra üzerini geçecek kadar hindi suyunu ekleyiniz.
- Buhar çıkana kadar harlı ateşde sonra ağzını açmadan kısık ateşde 15 dakika pişiriniz
- Sumak ekşisini içerisine katıp altını kapatınız
- Üzerine bir çay kaşığı sarımsaklı su döküp, maydanoz yaprağı servis yapınız.
- AFİYET OLSUN. .
NOT
Bu yemek Diyarbakır yemeğidir.Aslı kuzu eti ile yapılır .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder