HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE
MALZEMELER
- 150 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
- 2 yumurta sarısı ( aklarını üzeri için)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı hindistan cevizi (yarısı üzeri için)
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı elenmiş un ( ölçünü siz ayarlayınız)
YAPILIŞI
- Kabın içerisinde yumurta sarısı , şeker ve tereyağını elinizle iyice mıncıklayarak karıştırınız.
- İçerisine un hindistan cevizi ve kabartma tozunuda katınız.
- Ele yapışmayan yumuşak hamur elde edene kadar yoğurunuz.
- Ceviz büyüklüğündeki hamurları elinizle yuvarlayıp Yumurta akına batırdıktan sonra hindistan cevizine bulayınız.
- Fırın kağıdı serili tepsiye diziniz
- 180 derece önceden ısıtılan fırında 20-25 dakika ( üzeri hafif pembeleşene kadar ) pişiriniz.
- Sevdiklerinizle paylaşınız.
- AFİYET OLSUN
NOT
Kurabiye hamurlarında pudra şekeride kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder