8 Haziran 2014 Pazar

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE


                                                    HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE
MALZEMELER

  • 150 gr tereyağı ( oda sıcaklığında )
  • 2 yumurta sarısı ( aklarını üzeri için)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi  (yarısı üzeri için)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı elenmiş un ( ölçünü siz ayarlayınız)
YAPILIŞI
  1. Kabın içerisinde yumurta sarısı , şeker ve tereyağını elinizle iyice mıncıklayarak karıştırınız.
  2. İçerisine un hindistan cevizi ve kabartma tozunuda katınız.
  3. Ele yapışmayan yumuşak hamur elde edene kadar yoğurunuz.
  4. Ceviz büyüklüğündeki hamurları elinizle yuvarlayıp Yumurta akına batırdıktan sonra hindistan cevizine bulayınız.
  5. Fırın kağıdı serili tepsiye diziniz
  6. 180 derece önceden ısıtılan fırında 20-25 dakika ( üzeri hafif pembeleşene kadar ) pişiriniz.
  7. Sevdiklerinizle paylaşınız.
  8. AFİYET OLSUN
NOT
Kurabiye hamurlarında pudra şekeride kullanabilirsiniz.