MALZEMELER,
- 2 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet portakal suyu (1 portakal rendesi )
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı elenmiş un
- 1 paket çikolata sos veya siz yapınız.
- Üzeri için hindistan cevizi
ÇİKOLATA SOS MALZEMESİ
- 3 yk kakao
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yk tereyağı
- 3 yk dolusu buğday nişastası
- 2 su bardağı süt
YAPILIŞI
- Öncelikle fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayınız
- Dikdörtgen şeklindeki fırın kabınızı yağlayınız.
- Yumurtayı şekerle çırpınız.( miksere gerek yok )
- Yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam ediniz ( şeker eriyene kadar )
- Un,kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesinide ekledikten sonra kaşıkla hep aynı yönde karıştırınız.
- Fırın kabına karışımı boşaltınız.
- Önceden ısıtılan fırında 20 -25 dakika pişiriniz.
- Piştiğini bıçakla deneyebilirsiniz.Bıçağı keke batırıp çıkarınız.Temiz çıkarsa alınız.Kirli çıkarsa biraz daha pişmesi gerekir.
- Pişen keki tezgaha alınız. çatalı batırıp çıkartarak üzerinde delikler açınız.( portakal suyunu çekmesi için)
- 10 dakika sonra portakal suyunu ekleyiniz.
- Çikolata sosu paketin üzerindeki tarife göre pişiriniz.
- Sos ve kek soğuduktan sonra sosu kekin üzerine dökünüz
- Buz dolabında 6 saat soğutup servis yapabilirsiniz.
- Serviste üzerine hindistan cevizi serpiştiriniz.
ÇİKOLATA SOS
- Tencerede,şeker,kakao ve nişastayı kuru kuru karıştırınız
- İçerisine sütü ekleyip iyice karıştırınız.
- Ocağın altını yakarak karıştırmaya devam ediniz.
- Sos bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatınız
- İçerisine tereyağını ekleyip karıştırınız.
- Soğuyana kadar arada sırada karıştırınız.( üzerinin kabuklanmaması için)
- Hazırladığınız sosu buzdolabında bir hafta saklayabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder