7 Haziran 2014 Cumartesi

PORTAKAL SOSLU ÇİKOLATALI ISLAK KEK

                                         PORTAKAL SOSLU ÇİKOLATALI ISLAK KEK
MALZEMELER,

  • 2 yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet portakal suyu (1 portakal rendesi )
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı elenmiş un 
  • 1 paket çikolata sos veya siz yapınız.
  • Üzeri için hindistan cevizi
ÇİKOLATA SOS MALZEMESİ
  • 3 yk kakao
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yk tereyağı
  • 3 yk dolusu buğday nişastası
  • 2 su bardağı süt
YAPILIŞI
  1. Öncelikle fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayınız
  2. Dikdörtgen şeklindeki fırın kabınızı yağlayınız.
  3. Yumurtayı şekerle çırpınız.( miksere gerek yok )
  4. Yağ ve sütü ekleyip  karıştırmaya devam ediniz ( şeker eriyene kadar )
  5. Un,kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesinide ekledikten sonra kaşıkla hep aynı yönde karıştırınız.
  6. Fırın kabına karışımı boşaltınız.
  7. Önceden ısıtılan fırında 20 -25 dakika pişiriniz.
  8. Piştiğini bıçakla deneyebilirsiniz.Bıçağı keke batırıp çıkarınız.Temiz çıkarsa alınız.Kirli çıkarsa biraz daha pişmesi gerekir.
  9. Pişen keki tezgaha alınız. çatalı batırıp çıkartarak üzerinde delikler açınız.( portakal suyunu çekmesi için)
  10. 10 dakika sonra portakal suyunu ekleyiniz.
  11. Çikolata sosu paketin üzerindeki tarife göre pişiriniz.
  12. Sos ve kek soğuduktan sonra sosu kekin üzerine dökünüz 
  13. Buz dolabında 6 saat soğutup servis yapabilirsiniz.
  14. Serviste üzerine hindistan cevizi serpiştiriniz.
ÇİKOLATA SOS
  1.  Tencerede,şeker,kakao ve nişastayı kuru kuru karıştırınız
  2. İçerisine sütü ekleyip iyice karıştırınız.
  3. Ocağın altını yakarak karıştırmaya devam ediniz.
  4. Sos bir taşım kaynadıktan sonra altını kapatınız
  5. İçerisine tereyağını ekleyip karıştırınız.
  6. Soğuyana kadar arada sırada karıştırınız.( üzerinin kabuklanmaması için)
  7. Hazırladığınız sosu buzdolabında bir hafta saklayabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder