MALZEMELER
- 7 adet dolmalık biber
- 4 adet dolmalık domates
- 2 adet sakız kabak
- 3 adet patlıcan
- 3 adet kırmızı biber
- 2 adet orta boy soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1 kase dolusu dana kıyma
- 1 kase pirinç
- 3 adet domates ( 2 domatesi dolmaların üzeri için ayırınız
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yk domates salçası ( 1 yk tencere için ayırınız)
- tuz, karabiber
YAPILIŞI
- Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp yıkayınız
- Domatesin yaprak kısmına yakın yerinden bıçakla açılabilecek miktarda kesiniz ( kapak yapınız.)
- Domateslerin çekirdeklerini çay kaşığı ile çıkartınız
- Patlıcan ve kabakları ortadan ikiye kesip kabak oyacağı ile içlerini alınız.
- Soğanları küp şeklinde doğrayınız
- Maydanozları incecik doğrayınız.
- 1 adet domatesi rendeleyiniz
- Pirinci yıkayıp süzünüz.
- Dolma tenceresinin içerisine yarım çay bardağı zeytinyağını salça ile ısıtınız.Salçanın kokusu gittikten sonra ocağı kapatınız.
- Pirinç,kıyma,domates rendesi,kalan yağ,maydanoz,soğan,karabiber ve tuz ile 1 çay bardağı su ekleyerek karıştırınız.
- Dolmalıkların içlerini sıkıştırmadan ( gevşek) doldurunuz.
- Biberlerin üstüne domates dilimi yerleştiriniz.
- Tencereye dik şekilde yerleştirip.Üzerine 1 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip.Kaynayana kadar harlı ,sonra kısık ateşte 20 dakika pişiriniz.
- Afiyet olsun
PÜF
Kıymanın hacmi kadar pirinç kullanırsanız.Dolmalarınız lezzetli olur.
NOT
Pişirme süresini çelik tencere için verdim.Ağzını açmadan pişirirseniz besin değerini korursunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder