7 Haziran 2014 Cumartesi

ETLİ BİBER,DOMATES,PATLICAN KABAK DOLMASI








                                                 ETLİ BİBER VE DOMATES DOLMASI
MALZEMELER

  • 7 adet dolmalık biber
  • 4 adet dolmalık domates
  • 2 adet sakız kabak
  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet kırmızı biber
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 kase dolusu dana kıyma
  • 1 kase pirinç
  • 3 adet domates  ( 2 domatesi dolmaların üzeri için ayırınız
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yk domates salçası ( 1 yk tencere için ayırınız)
  • tuz, karabiber
YAPILIŞI
  1. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp yıkayınız
  2. Domatesin yaprak kısmına yakın yerinden bıçakla açılabilecek miktarda kesiniz ( kapak yapınız.)
  3. Domateslerin çekirdeklerini çay kaşığı ile çıkartınız
  4. Patlıcan ve kabakları ortadan ikiye kesip kabak oyacağı ile içlerini alınız.
  5. Soğanları küp şeklinde doğrayınız
  6. Maydanozları incecik doğrayınız.
  7. 1 adet domatesi rendeleyiniz
  8. Pirinci yıkayıp süzünüz.
  9. Dolma tenceresinin içerisine yarım çay bardağı zeytinyağını salça ile ısıtınız.Salçanın kokusu gittikten sonra ocağı kapatınız.
  10. Pirinç,kıyma,domates rendesi,kalan yağ,maydanoz,soğan,karabiber ve tuz  ile 1 çay bardağı su ekleyerek karıştırınız.
  11. Dolmalıkların  içlerini sıkıştırmadan ( gevşek) doldurunuz.
  12. Biberlerin üstüne domates dilimi yerleştiriniz.
  13. Tencereye dik şekilde yerleştirip.Üzerine 1 su bardağı su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip.Kaynayana kadar harlı ,sonra kısık ateşte 20 dakika pişiriniz.
  14. Afiyet olsun
PÜF
Kıymanın hacmi kadar pirinç kullanırsanız.Dolmalarınız lezzetli olur.    

NOT
Pişirme süresini çelik tencere için verdim.Ağzını açmadan pişirirseniz besin değerini korursunuz.