ELMALI KEK
MALZEMELER
- 2 yumurta
- 1 sb toz şeker
- 1/2 sb süt
- 1/2 sb zeytinyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 elma
- 2 sb elenmiş un
- 1 çay kaşığı tarçın
YAPILIŞI
- Fırını 170 derecede çalıştırınız
- Yumurta ile şekeri çırpınız
- İçerisine yağ , süt katılarak çırpmaya devam ediniz
- Un ,kabartma tozu ve tarçını ilave ediniz ( kıvamı akıcı ve yumuşak olması için unu yavaş yavaş ekleyiniz.)
- Kaşıkla tek yönde çevirerek yavaşca karıştırınız.
- Yağlanmış borcama boşaltınız.
- Elmaları soyup şekildeki gibi ince doğrayınız.
- Kekin üzerine sıralayınız.
- Önceden ısıtılan fırında 40-45 dakika pişiriniz.( temiz bıçağı kekin içerisine daldırınız.temiz çıkarsa pişmiş demektir.
- Ilındıktan sonra servis yapınız.
PÜF
1- Kek malzemelerinin hepsi oda sıcaklığında olmalıdır.
2-Kek fırında pişerken ilk 20 dakika kapağını açmayınız.
NOT
Sıcakken vanilyalı dondurma ile servis yaparsanız.Tatlı olarak tüketebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder