23 Haziran 2014 Pazartesi

ELMALI KEK




                                                                   ELMALI KEK
MALZEMELER

  • 2 yumurta
  • 1 sb toz şeker
  • 1/2  sb süt
  • 1/2 sb zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 elma
  • 2 sb elenmiş un 
  • 1 çay kaşığı tarçın
YAPILIŞI
  1. Fırını 170 derecede çalıştırınız
  2. Yumurta ile şekeri çırpınız
  3. İçerisine yağ , süt katılarak çırpmaya devam ediniz
  4. Un ,kabartma tozu ve tarçını ilave ediniz ( kıvamı akıcı ve yumuşak olması için unu yavaş yavaş ekleyiniz.)
  5. Kaşıkla tek yönde çevirerek yavaşca karıştırınız.
  6. Yağlanmış borcama boşaltınız.
  7. Elmaları soyup şekildeki gibi ince doğrayınız.
  8. Kekin üzerine sıralayınız.
  9. Önceden ısıtılan fırında 40-45 dakika pişiriniz.( temiz bıçağı kekin içerisine daldırınız.temiz çıkarsa pişmiş demektir.
  10. Ilındıktan sonra servis yapınız.
PÜF

1- Kek malzemelerinin hepsi oda sıcaklığında olmalıdır.
2-Kek fırında pişerken ilk 20 dakika kapağını açmayınız.

NOT
Sıcakken vanilyalı dondurma ile servis yaparsanız.Tatlı olarak tüketebilirsiniz.
AFİYET OLSUN