MALZEMELER
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet kabak
- 2 dal yeşil soğan
- 5-6 yaprak taze reyhan
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı un
- pul biber ,karabiber , tuz
- Kızartmak için 1 çay bardağı ayçiçek yağı
YAPILIŞI
- Kabak ve patateslerin kabuklarını soyduktan sonra rendeleyiniz
- Bir tel süzgeçte sıkarak suyunu alınız
- Büyük bir cam kaba yumurtaları kırıp çırpınız
- İçerisine patates ve kabakları alınız.
- Taze soğan ve reyhanı incecik doğrayıp karışıma katınız
- Un ve baharatlarla beraber karıştırılan karışımı , tavada ısıtılan çiçek yağına bir çorba kaşığı dökerek arkalı önlü kızartınız.
- Afiyet olsun
NOT
Sebzeli patates köftesi lezzetinde denemenizi tavsiye ederim
Harika görünüyor Semihalciğim :)
YanıtlaSilteşekkür ederim canim
YanıtlaSil