Bu gün tiramisuyu kedi dili ile yaptım.Krema ölçüsünü iki katına çıkardım.Küçük kapta 6 adedi iki kat kullandım.Diğer büyük borcamda 6 adeti tek sıra yaptım.Üzerine kakao yu dantel örtü ile serpiştirdim bu güzel görüntü oluştu.
- 1 adet kakaolu pasta tabanı veya kedi dili bisküvisi
- 1/2 L süt
- 1 çay bardağı şeker
- 200 gr labne peynir
- 1 tatlı kaşığı neskafe
- 3 tatlı kaşığı kakao
- 2 yk un
- 1 yk pirinç unu kremşanti
- 1 paket
- 2 yk limonçello ( tarifi bloğumda )
YAPILIŞI
- Neskafeyi 1 su bardağı sıcak suda karıştırınız
- Pasta tabanının her iki yüzünü neskafe ve limon çello ( limon likörü ) ile ıslatınız
- Un, mısır nişastası ve şekeri tencerede karıştırınız
- İçerisine sütü ekleyip karıştırarak pişiriniz.
- Bir taşım kaynadıktan sonra içerisine labneyi ekleyip 5 dakika karıştırınız
- Karışım ılındıktan sonra kremşantiyi ekleyip mikserde çırpınız
- Islatılan pasta tabanına sütlü karışımın yarısını yayınız.
- Diğer pasta tabanını üzerine örtüp kalan sütlü karışımı üzerine spatula ile düzeltiniz.
- Üstüne kakaoyu çay süzgeci ile serpiniz
- Buz dolabında 5 saat bekledikten sonra servis yapınız.
- Sevdiklerinizle beraber afiyet olsun
NOT
Bu pastayı bir gün dolapta bekletirseniz lezzeti daha güzel oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder