22 Haziran 2014 Pazar

İÇ PİLAV









                                                                        İÇ PİLAV
MALZEMELER

  • 200 gr dana ciğer
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 4 yk tereyağı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1/2 demet taze nane yaprakları
  • 1 tatlı  kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı  toz tarçın 
  • tuz
YAPILIŞI
  1. Ciğer bol suda yıkanır ve çok küçük doğranır.
  2. Pirinç tuzlu ılık suda 20 dakika bekletilir
  3. Soğan yemeklik doğranır
  4. Pilav tenceresine konulan sıvı yağda ciğer kavrulur
  5. Kavrulan ciğerin içerisine  soğan konularak kavrulur
  6. Yıkanıp süzülen pirinçde 5 dakika kavrulduktan sonra üzerine 3 su bardağı sıcak su , tereyağı ve tuz ilave edilir
  7. Kısık ateşde 15 dakika pişirilir.
  8. Pişen pilava baharatlar ve taze nane yaprakları kıyılarak eklenir.
  9. Demlenmesi için 15 dakika üzeri kalın, temiz mutfak havlusu ile örtülüp bekletilir.
PÜF
Pirinç ıslatılırsa 1,5 katı  sıcak su eklemeniz yeterli olur.Ancak ıslatmadan kullanırsanız 2 katı sıcak su eklemelisiniz.
NOT
Cacıkla beraber ana yemek olarak servis edilir.
Ben bu pilava üzüm ve fıstık eklemedim.Siz 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık ve 1 yemek kaşığı kuş üzüm ekleyebilirsiniz.
Soğanla fıstığı kavurduktan sonra pirinçle beraber suda bekletilen üzümü ekleyebilirsiniz.
Taze nane yerine kuru nane de kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN