MALZEMELER
- 200 gr dana ciğer
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 4 yk tereyağı
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 1/2 demet taze nane yaprakları
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- tuz
YAPILIŞI
- Ciğer bol suda yıkanır ve çok küçük doğranır.
- Pirinç tuzlu ılık suda 20 dakika bekletilir
- Soğan yemeklik doğranır
- Pilav tenceresine konulan sıvı yağda ciğer kavrulur
- Kavrulan ciğerin içerisine soğan konularak kavrulur
- Yıkanıp süzülen pirinçde 5 dakika kavrulduktan sonra üzerine 3 su bardağı sıcak su , tereyağı ve tuz ilave edilir
- Kısık ateşde 15 dakika pişirilir.
- Pişen pilava baharatlar ve taze nane yaprakları kıyılarak eklenir.
- Demlenmesi için 15 dakika üzeri kalın, temiz mutfak havlusu ile örtülüp bekletilir.
PÜF
Pirinç ıslatılırsa 1,5 katı sıcak su eklemeniz yeterli olur.Ancak ıslatmadan kullanırsanız 2 katı sıcak su eklemelisiniz.
NOT
Cacıkla beraber ana yemek olarak servis edilir.
Ben bu pilava üzüm ve fıstık eklemedim.Siz 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık ve 1 yemek kaşığı kuş üzüm ekleyebilirsiniz.
Soğanla fıstığı kavurduktan sonra pirinçle beraber suda bekletilen üzümü ekleyebilirsiniz.
Taze nane yerine kuru nane de kullanabilirsiniz.
Ben bu pilava üzüm ve fıstık eklemedim.Siz 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık ve 1 yemek kaşığı kuş üzüm ekleyebilirsiniz.
Soğanla fıstığı kavurduktan sonra pirinçle beraber suda bekletilen üzümü ekleyebilirsiniz.
Taze nane yerine kuru nane de kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder