27 Temmuz 2014 Pazar

BAYRAM KAHVALTISI MENÜSÜ

                                                   KARPUZ KABUĞU REÇELİ ( tarifi bloğumda )
                                                             ÇİNGENE MEZESİ
                                                          YUMURTALI KURU YUFKA
MALZEMELER

  • 1adet kuru yufka
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
YAPILIŞI
  1. Yağı geniş tavada eritiniz
  2. İçerisine yufkaları kırınız
  3. Yufkalar yumuşayana kadar yağda çeviriniz
  4. Sonra yumurtaları içerisine kırınız
  5. Yumurtalar pişince ocağı kapatınız
  6. Sıcak servis yapınız
AFİYET OLSUN.

PÜF
Yufkalar sıcak yağda  yumuşuyor
NOT

Görümcem Kaş 'dan gelirken köylüden kuru yufka almış.Çocukluğunda bu kahvaltı yemeğini kayınvalidem yaparmış.
Bizde beraber yaptık çok lezzetli oldu.Ben de beğendim.Sizlerde deneyiniz.Keskin'de eskiden yapılırmış.Çok eski bir yemek denemelisiniz

ÇİNGENE MEZESİ
  • 1 kase çökelek peyniri
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  1. Çökelek peynirini zeytinyağı ile beraber karıştırınız
  2. İçerisine çörek otu ve pul biberi ekleyiniz
  3. AFİYET OLSUN
NOT
Bodrum yöresinde yapılan bir karışım kahvaltılarda veya içki yanında yeniyor


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder